Farmacie 2016

Vol.: 2016

Vârsta a 3-a şi reabilitarea medicală

,,Dacă tinereţea ar ştii,…, dacă bătrâneţea ar putea,…’’ - Cicero

acum 2 ani | Cititi articolul


Tulburările de somn ale românilor

Trebuie spus în primul rând că fraza conform căreia „nu a murit nimeni până acum din cauza somnului” nu mai poate fi considerată adevarată.

acum 2 ani | Cititi articolul


Interacţiunile medicamentoase

Trebuie să înţelegem că posibilele erori terapeutice depind de mulţi factori dintre care unul poate să fie datorat interacţiunilor medicamentoase care n-au fost luate în calcul. Interacţiunile medicamentoase pot fi la nivel farmacocinetic şi/sau la nivel farmacologic.

acum 1 an | Cititi articolul

Esenţial în prevenirea bolilor: un sistem digestiv sănătos – cheia unei imunităţi puternice

Una dintre cele mai importante bătălii în lupta cu “invadatorii” cauzatori de boli (bacterii, ciuperci, virusuri) se duce pe un câmp de luptă surprinzător, în interiorul tractului nostru digestiv. Aici regăsim practic peste 70% din sistemul imunitar, iar problemele apărute la acest nivel pot influenţa rapid starea noastră de sănătate, dând naştere unei palete largi de afecţiuni: alergii, boli metabolice şi autoimune.

acum 5 luni | Cititi articolul

Amintiri din… viitor

Este toamnă, anotimpul roadelor bogate, momentul prielnic din an pentru amintiri nostalgice și planuri de viitor…

acum 5 luni | Cititi articolul

Gemoterapie - recomandări la îndemâna farmacistului cu cele mai uzuale preparate gemoterapice

Preocuparea medicului şi a farmacistului trebuie să fie găsirea de modalităţi profilactice şi terapeutice cât mai puţin invazive pentru pacient, dar care să garanteze totodată efectul scontat.

acum 5 luni | Cititi articolul

Formula ideală pentru o imunitate de fier

Permanent organismul uman este expus agresiunilor de orice natură, iar pentru a se apăra, acesta luptă aşa cum poate. Această reacţie-răspuns este modalitatea prin care de fapt se manifestă sistemul imunitar. Dacă este puternic, va putea face faţă agenţilor patogeni susceptibili de provocarea bolilor.

acum 5 luni | Cititi articolul

Ethica Distribuție S.A. - un demers curajos al farmaciștilor independenți

În contextul actual, farmaciile independente, aparținând farmaciștilor, au foarte multe bătălii de purtat pentru a se menține pe piața farmaceutică:

acum 5 luni | Cititi articolul


Tu știi să abordezi infecțiile urinare?

Infecția urinară este o afecțiune des întâlnită, la persoane de ambele sexe: • cel puțin 50% dintre femei suferă măcar o dată în timpul vieții de o formă de infecție de tract urinar; • bărbații cu vârste peste 50 ani, cu probleme ale prostatei, sunt mai expuși riscului de infecții urinare; • 8% dintre fetițe și 2% dintre băiețeii până în 5 ani, fac cel puțin o dată o astfel de infecție.

acum 12 luni | Cititi articolul


FARMACIA – centru al interdisciplinarității științelor vieții

Interviu realizat de Matei Mărcușanu cu prof. univ. dr. farm. Dumitru Lupuleasa, Președintele Colegiului Farmaciștilor din România

acum 5 luni | Cititi articolul


Infecţiile din sfera ORL cauzează frecvente pneumonii la copii

Pneumoniile şi afecţiunile tractului respirator inferior sunt unele dintre cele mai importante cauze de mortalitate în întreaga lume.

acum 5 luni | Cititi articolul


Flora bacteriană intestinală

Flora intestinală este un univers microscopic, pe care îl purtăm cu noi toată viaţa şi care totalizează mai multe sute de miliarde de bacterii, din circa 400-500 de specii diferite de bacterii, fungi şi virusuri. Dacă la naştere, tubul digestiv este steril, colonizarea cu bacterii atinge concentraţia maximă în primii ani de viaţă.

acum 5 luni | Cititi articolul


Antihistaminicele în tratamentul urticariei

Evidenţierea unui factor etiologic în urticaria cronică este rară şi, de aceea, terapiile curente au ca scop ameliorarea simptomelor sau combaterea procesului patogenetic.

acum 5 luni