«Orice ţară trebuie să pună în prim plan îngrijirea şi tratamentul marilor urgenţe»

Interviu cu Prof. Dr. Dorel Săndesc, Secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii, Preşedinte S.R.A.T.I. şi Preşedinte Congres SRATI 2014

Spuneaţi, într-unul din interviurile acordate presei în urmă cu câţiva ani, că unul dintre motivele care v-au „tras înapoi în ţară” a fost dorinţa de a participa la reformarea sistemului medical românesc. Acum, din postura de Secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii, dispuneţi – teoretic cel puţin – de posibilitatea de a vă “lupta din interior” cu sistemul. Ce şanse reale consideraţi că aveţi în a demola  “căramida iniţială pe care stă sistemul de sănătate”? Care sunt dezideratele pe care vi le-aţi propus să le atingeţi din această postură? Cât de tangibile sunt acestea? ...

acum 3 ani | Citiți articolul

Evenimente

CURSUL NAŢIONAL DE GHIDURI ŞI PROTOCOALE ÎN ANESTEZIE, TERAPIE INTENSIVĂ ŞI MEDICINĂ DE URGENŢĂ


22 - 24 Sep 2016


Avem deosebita plăcere de a vă invita să participati la ediţia a XIV-a a Cursului Naţional de Ghiduri şi Protocoale în Anestezie, Terapie Intensivă şi Medicină de Urgenţă și la a 26-a Adunare Anuală a Societății Europene de Computing și Tehnologie în Anestezie și Terapie Intensivă. Cele două manifestări se vor desfășura concomitent la Timișoara în perioada 22 - 24 Septembrie la Centrul Regional de Afaceri Timişoara (Bd. Eroilor nr. 22, Timişoara).

26th Annual Meeting - European Society for Computing and Technology in Anaesthesia and Intensive Care (ESCTAIC)


22 - 24 Sep 2016


We are honored to invite all of you to attend the 26th Annual Meeting of the European Society for Computing and Technology in Anaesthesia and Intensive Care (ESCTAIC).

Simpozionul de Ventilație Mecanică 2016


25 - 28 Feb 2016


Simpozionul de Ventilație Mecanică 2016 a fost creditat de către Colegiul Medicilor din România cu 24 de credite EMC.

Congresul Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă - SRATI 2016


11 - 15 Mai 2016


Congresul Societăţii Române de Anestezie si Terapie Intensivă

Terapia lichidiană perioperatorie: între înec şi deshidratare!

Actul chirurgical reprezintă o agresiune asupra organismului, evident cu atât mai mare cu cât vorbim de chirurgie majoră, el fiind şi generator de morbiditate şi mortalitate postoperatorie. Morbiditatea perioperatorie poate fi legată şi de lichidele de administrat atât cantitativ cât şi calitativ. Asigurarea normovolemiei este esenţială, dar greu de realizat. Din păcate atât excesul de lichide cât şi o cantitate insuficientă sunt la fel de nocive. Alegerile vor fi adaptate la pacient şi în mod evident la tipul de intervenţie chirurgicală. Ca şi strategie de urmat de către medicul anestezist vor trebui identificaţi factorii preoperatori care pot afecta statusul volemic al pacientului, ne vom stabili ţintele hemodinamice pe care dorim să le menţinem în perioperator şi ne vom alege anumite soluţii din ceea ce avem la dispoziţie.

acum 9 luni | Citiți articolul