Chirurgia cardiovasculară din România se aliniază la standardele internaţionale prin pregătirea şi dăruirea specialiştilor noştri

Anul acesta are loc a zecea ediţie a Congresului Naţional al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară. Ce noutăţi aduce în acest an această manifestare? Cât de amplă este paticiparea internaţională?

Este un congres aniversar, al 10-lea Congres Naţional al SRCCV, dar cu o amplă participare internaţională. Dacă anul trecut au fost reprezentanţi din aprox. 15 ţări, anul acesta avem participanţi din 20 de ţări şi vreau să vă spun că nu numai ţările din UE ci şi ţări precum Japonia, India, Turcia, Siria, SUA. Ne face cinste această extindere a participanţilor la congres. 

Pe de altă parte, congresul în sine, reprezintă o societate relativ mică, membrii sunt chirurgi şi rezidenţi în chirurgie cardiovasculară şi vasculară, dar nr. participanţilor este mare, deoarece am invitat medici de alte specialităţi, cum ar fi ATI, cardiologie, medici de familie, precum şi asistenți medicali din domeniul medicinii cardiovasculare şi circulaţiei extracorporeale.

O noutate absolută a congresului este participarea Societăţii Române de Boli Infecţioase cu un workshop special dedicat patologiei cardiovasculare şi implicaţiile bolilor infecţioase cum ar fi endocardita infecţioasă. Vom avea plăcerea să ascultăm un raport al domnului Prof. Dr. Streinu-Cercel, Preşedintele Societăţii Române de Boli Infecţioase. ...

acum 2 ani | Citiți articolul

Evenimente

Congresul Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară 2016


13 - 16 Oct 2016


Preşedinte Congresul Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară: Prof. Dr. Vlad Iliescu

Reprezintă rezultatele monitorizării individuale un feedback corect cu privire la expunerea profesională?

Rezultatele monitorizării dozimetrice individuale sunt folosite în mai multe scopuri: pentru demonstrarea faptului că sunt respectate cerințele legale cu privire la limitele de doză primite de persoanele expuse profesional, reasigură personalul că măsurile de radioprotecţie sunt eficiente și, nu în ultimul rând, trebuie să asigure un feedback cu privire la tipul practicii și riscul asociat acesteia.

acum 4 luni | Citiți articolul

Efectul enzimoterapiei sistemice asupra unor factori etiologici ai bolilor vasculare

Perturbarea echilibrului de coagulare a sângelui cât şi fluiditatea lui reprezintă partea importantă a patogenezei bolilor venoase şi arteriale.

acum 4 luni | Citiți articolul