Congresul AECR este la a 10-a ediţie!

Profesorul Constantin Dumitrache a avut marea bunăvoinţă să ne facă un scurt instoric al AECR şi să ne anunţe noutăţile Congresului din acest an, desigur cu plăcerea înnăscută pe care o are de povestitor şi mai ales fiind vorba de o atât de mare sărbătoare a comunităţii medicilor endocrinologi şi nu numai, cum este reuniunea de la Craiova.

În urmă cu 11 ani, am înţeles că tineretul vrea altceva: o participare mai directă, o tematică mai pragmatică, o mai mare apropiere din punct de vedere al locaţiei etc.
Împreună cu Mircea Popa, cu profesorul Bistriceanu de la Craiova, Dumnezeu să-l odihnească, cu profesorul Ileana Duncea de la Cluj şi profesorul Eduard Circo de la Constanţa, am hotărât să constituim Asociaţia de Endocrinologie Clinică, cum este la americani, pentru să o societate de endocrinologie exista deja. Am lansat ideea în rândul tinerilor doctori şi am şi anunţat prima întrunire la Craiova a acestei asociaţii, pentru cine doreşte să participe sau să devină membru. Participarea a depăşit orice aşteptare! De atunci, anual, desfăşurăm acest congres al Asociaţiei, pe o tematică stabilită de medicii din reţea şi împreună cu medicii din oraşul în care se desfăşoară această reuniune în anul respectiv. Anume, de-a lungul anilor, am organizat acest congres la Craiova, Constanţa, Cluj, Arad, Piteşti ş.a.iar anul acesta a venit din nou rândul Craiovei. ...

acum 5 luni | Citiți articolul

Evenimente

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A BOLILOR RARE, 2017


27 - 28 Feb 2017

Bucureşti


Alianța Națională pentru Boli Rare România – ANBRaRo (www.bolirareromania.ro, www.participrare.ro) și membrii săi, în parteneriat cu Eurordis (www.eurordis.org) organizează campania de ZIUA INTERNAȚIONALĂ A BOLILOR RARE în luna februarie a fiecărui an, cu scopul de a informa și sensibiliza factorii de decizie și publicul larg privind problematica bolilor rare și impactul acestora asupra vieții pacienților.