Evenimente

Cea de-a VIII-a ediție a Conferinței de Sterilizare - ,,Pacientul pe primul loc. Cele mai bune practici de prevenire a infecțiilor asociate activității medicale, Zalau


18 - 19 Mai 2017

Zalău

Brilliant Parc


Spitalul Județean de Urgență Zalău are deosebita plăcere să vă invite, în perioada 18-19 mai 2017, la cea de-a VIII-a ediție a Conferinței de Sterilizare.

A II-a Conferinţă Naţională a Asociaţiei de Medicină de Laborator din România cu participare internaţională, Timisoara


10 - 13 Mai 2017

Timişoara


Este o mare onoare pentru Timișoara şi pentru “Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeș” să găzduiască A 2-a Conferinţă Naţională a Asociaţiei de Medicină de Laborator din România cu participare internaţională, care se va desfăşura în perioada 10-13 mai 2017 la Timișoara.

CONFERINȚA REGIONALĂ IATDMCT 2014, AL 21-LEA CONGRES NAȚIONAL DE MEDICINĂ DE LABORATOR


4 - 7 Iun 2014


Informații generale PERIOADĂ ȘI LOC DESFĂȘURARE AL 21-LEA CONGRES NAȚIONAL DE MEDICINĂ DE LABORATOR AL 9-LEA CONGRES NAŢIONAL AL ASISTENŢILOR MEDICALI DE LABORATOR AL 8-LEA SIMPOZION DE IMUNOPATOLOGIE 4 - 5 iunie 2014 CONFERINȚA REGIONALĂ IATDMCT 2014 6 - 7 iunie 2014 Hotel Ramada Sibiu Str. Emil Cioran, nr. 2, Sibiu, România

Valoarea clinică a determinării numărului de eritroblaşti prezenţi în sângele periferic

Eritroblaştii, precursori nucleaţi de linie eritrocitară, apar în mod normal la adulţii sănătoşi şi copii doar în măduva osoasă hematogenă. Apariţia acestora în sângele periferic este rezultatul unei eritropoieze extramedulare sau a întreruperii barierei sânge periferic-maduvă hematogenă. Ambele scenarii indică existenţa unei boli severe. În mod fiziologic eritroblaştii apar în sângele periferic doar la nou-născuţi şi prematuri.

acum 9 luni | Citiți articolul

Particulele LDL „small-dense” (sdLDL) – factor de risc independent pentru ateroscleroză

Colesterolul LDL (Low-density lipoprotein cholesterol, LDL-C) este considerat a fi unul dintre cei mai importanţi factori de risc pentru bolile cardiovasculare. Cu toate acestea, multe persoane cu nivel de LDL-C în intervalul de referinţă dezvoltă afecţiuni cardiovasculare.

acum 9 luni | Citiți articolul