Importanţa şi limitele examenului ecografic prenatal

Ecografia este o metodă imagistică de investigare a structurilor corpului uman cu ajutorul ultrasunetelor. În obstetrică, ultrasunetele au cel puţin trei calităţi importante: lipsa efectelor nocive asupra fătului (după cum demonstrează studiile din ultimii patruzeci de ani), reproductibilitatea şi fiabilitatea.

Din păcate, orice pacientă gravidă prezintă un risc ca fătul să aibă o malformaţie congenitală, un defect cromozomial sau genetic. Studiile au arătat că, deşi aproximativ 90% dintre sarcinile anormale urmează cursul firesc al naturii şi se opresc din evoluţie sau se termină printr-un avort spontan (în general în primele trei luni de sarcină), în 5-10% din cazuri sarcina poate evolua până la termen, acest fapt având de la sine înțeles consecinţe grave!
Cercetările făcute în ultimii ani au arătat că 3% dintre nou-născuţi suferă de o anomalie congenitală majoră şi că până la 5% pot fi diagnosticaţi ulterior ca având o malformaţie congenitală. Pentru că cele mai multe dintre anomaliile congenitale majore apar în lipsa antecedentelor familiale sau a factorilor de risc asociaţi, orice sarcină trebuie considerată cu un astfel de risc! ...

acum 2 ani | Citiți articolul

Evenimente

CURS DE REPRODUCERE UMANA ASISTATA, Iasi


8 - 10 Iun 2017

Iaşi

Hotelul International Iasi


In perioada 8 - 10 iunie 2017 la Hotelul Intenational Iasi va avea loc primul Curs International organizat de International Federation of Fertility Societies (IFFS) in colaborare cu Societatea Romana de Medicina Reproductiva, eveniment ce va aduce la Iasi personalitati de prestigiu din domeniul Reproducerii Umane Asistate.
acum 1 săptămână | Vedeți detalii despre eveniment

Conferința cu participare internațională - ,,Noi perspective în Obstetrică și Ginecologie", Iasi


11 - 13 Mai 2017

Iaşi

Complax Palas


Societatea Română de Medicină Reproductivă, Societatea Română de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie și Societatea Română de Endometrioză și Fertilitate sub egida Societății de Obstetrică și Ginecologie din România, organizează la Iași, Conferința cu participare internațională - ,,Noi perspective în Obstetrică și Ginecologie"

AL X-LEA CONGRES AL SOCIETATII ROMANE DE GINECOLOGIE ENDOCRINOLOGICA


15 - 17 Iun 2017

Sinaia

Hotel International


Avem deosebita placere sa va invitam sa participati, in calitate de sponsori, la organizarea si desfasurarea celui de-al X-lea CONGRES DE GINECOLOGIE ENDOCRINOLOGICA, in perioada 15-17 iunie 2017, Hotel International Sinaia.

Al 5-lea Congres al Societății Române de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie


10 Ian 2017

Târgu Mureș

Hotel President Târgu Mureș


Vă urăm bun venit la Cel de-al 5-lea Congres al Societății Române de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie. Manifestarea se va desfășura la Tîrgu Mureş, în perioada 20 - 22 Aprilie 2017.