Evenimente

Congresul Național pentru Studenți și Tineri Medici Editia a XX-a


8 - 11 Dec 2016


Țelul CNSTM este de a promova valorile medicale și de a contribui la continuitatea educației medicale de înaltă calitate. Programul ştiinţific al acestei editii este bazat pe multidisciplinaritatea conferintelor, de mare actualitate şi impact pentru domeniul medical.

Conferința PRIA Oncology - inovație și cercetare în oncologie


22 Nov 2016


PRIAeventsorganizează conferința PRIAOncology în data de 22 noiembrie 2016, ora 14.00, eveniment complex unde vom dezbate teme extrem de importante despre inovație si cercetare în oncologie, despre prețul medicamentelor, despre tratamente în sistem de stat și privat, despre accesul pacienților la informație, prevenție si medicamente inovatoare.

Conferinta de Imagistica Sanului, 18-19 noiembrie 2016


18 - 19 Nov 2016


Dorim sa va anuntam ca si in acest an vom avea posibilitatea sa ne intalnim in cadrul Conferintei anuale de Imagistica Sanului care se va desfasura pe 18-19 noiembrie 2016, in aceeasi locatie ca de obicei, Sibiu, hotel Ibis. Conferinta va propune in acest an tema "Probleme clinice si solutii imagistice".

Congresul Naţional de Oncologie Medicală şi Radioterapie


3 - 5 Nov 2016


Consecvent cu obiectivele primelor manifestări din 2012 si 2014, organizatorii acestui congres, Societatea Română de Radioterapie și Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală (SRROM), vă oferă posibilitatea unui dialog direct pentru a evidenția progresul înregistrat de România în domeniul oncologic și pentru a facilita comunicarea cu alte societăți și asociații profesionale din acest domeniu, atât din România cât și din străinătate.

Simpozionul "Tehnici moderne de radioterapie (IMRT, VMAT, brahiterapie 3D) - o abordare interdisciplinara: clinica, fizica, biologica"


23 - 24 Sep 2016


TERMEN LIMITA PENTRU INSCRIERE: 1 septembrie 2016 (inclusiv) CREDITARE SI DIPLOME DE PARTICIPARE Simpozionulva fi creditat de catre CMR si OAMGMAMR.

CONFER 2016


24 - 26 Nov 2016


Programul știintific va include sesiuni de prezentari orale, sesiuni de postere, mese rotunde si dezbateri axate pe ultimele descoperiri in domeniul biologiei tumorale, a preventiei, a diagnosticului, a tratamentului logo-regional si sistemic, dar si a ingrijirii paliative a bolnavului de cancer.

Cours Intensif de Cancerologie Digestive


27 - 29 Oct 2016


Lumea se schimbă. Se schimbă cu o viteză pe care uneori nu o putem aprecia şi al cărui ritm greu îl putem ţine. Definirea sferelor de interes între şi din specialităţile pe care le cunoaştem azi, fac să se constituie noi domenii de interfaţă precum oncologia digestivă în care colaborarea dintre gastroenterolog, oncolog, chirurg, imagist şi anatomopatolog să fie esenţială, fiecare dintre aceste specialităţi redefinindu-se în domeniu spre a putea aduce mai mult pacientului în suferinţă.

Conferinţa Best of ASCO® a Asociaţiei Medisprof şi Conferinţa Best of ASTRO® a Asociaţiei Medisprof


24 - 25 Iun 2016


Asociaţia Medisprof organizează prima conferinţă dublu acreditată din Romania, atât de către cea mai mare asociaţie de oncologie din lume – ASCO, cât şi de către cea mai mare asociaţie de radioterapie din lume –ASTRO.

Al V-lea Congres Național Bolile Cronice Netransmisibile


5 - 6 Feb 2016


Bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare, diabetul și obezitatea, bolile pulmonare, cancerul) alcătuiesc topul principalelor cauze de mortalitate din lume. Conform statisticilor OMS, la nivel global, aproximativ 36 de milioane de oameni mor anual din cauza bolilor cronice netransmisibile.

Rata fistulelor anastomotice după rezecţiile rectosigmoidiene la pacienţii cu cancer rectal poate fi diminuată drastic

Fistulele anastomozelor colorectale reprezintă o complicaţie redutabilă în chirurgia colorectala. Incidenta globală a acestei complicaţii variază în literatură între 1 şi 24%(1, 2).

acum 3 luni |