Evenimente

Congresul Național pentru Studenți și Tineri Medici Editia a XX-a


8 - 11 Dec 2016


Țelul CNSTM este de a promova valorile medicale și de a contribui la continuitatea educației medicale de înaltă calitate. Programul ştiinţific al acestei editii este bazat pe multidisciplinaritatea conferintelor, de mare actualitate şi impact pentru domeniul medical.

CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE MEDICINĂ DE URGENȚĂ – „URGENT MED EQUITY” A VII-A EDIȚIE


1 - 4 Sep 2016


Cea de-a VII-a editie a Conferintei Nationale de Medicina de Urgenta, organizata in perioada 1-4 septembrie 2016, in incinta Complexului Ana Hotels din statiunea montana Poiana Brasov, va avea loc intr-un moment special pentru Ambulanta din Romania, intrucat anul acesta implinim 110 ani de existenta.

Terapia minim invaziva a vertebrei tasate, prin Vertebroplastie (sau injectarea controlata de ciment)

Tasarea vertebrala reprezinta o cauza frecventa de durere la nivelul spatelui si de limitare a activitatii obisnuite a multor pacienti. Vertebroplastia este un procedeu terapeutic minim invaziv, ce consta în injectarea percutanta de ciment acrilic, sub control radiologic, într-o vertebra tasata, pentru a obtine un efect antialgic (anti-durere) si o consolidare a acesteia. Datorita succesului si ratei scazute a complicatiilor (sub 1%), indicatiile acestei proceduri s-au extins progresiv, iar astazi, plombajele percutane cu ciment se efectueaza ca tratament primar al instabilitatii osoase în cazurile leziunilor benigne sau maligne ale corpurilor vertebrale.

acum 4 luni | Citiți articolul

Artroscopia genunchiului

Artroscopic la nivelul genunchiului se pot vizualiza leziunile intraarticulare mărite de 10 ori, ceea ce permite o acurateţe mult mai mare a diagnosticului decât cu ochiul liber. În plus, intervenţia este minim invazivă.

acum 6 luni |