T-SPOT.TB Testarea infecţiei latente TBC

T - SPOT.TB este un test revoluţionar pentru diagnosticul infecţiei latente TBC prin standardizarea celulelor T activate de proteine specifice Mycobacterium tuberculosis. Infecţia latentă este reprezentată de prezenţa bacililor „dormanzi” la pacienţii nou infectaţi care nu au dezvoltat tuberculoza primară. După o perioadă de latenţă, în funcţie de diverşi factori (de ex. imunodeprimarea), pacienţii pot dezvolta tuberculoza post primară.Testul poate fi util şi pentru depistarea infecţiilor active TBC, cu sprijinul medicului pneumolog care poate confirma boala.
Produsul a fost autorizat în Europa în iulie 2004, a primit aprobarea FDA în iulie 2008, a fost aprobat în China în 2010 şi în Japonia în 2012. ...

acum 2 ani | Citiți articolul

Evenimente

Conferinta Tusea cronica – enigme, soluţii şi abord interdisciplinar


20 - 21 Apr 2017

Bucureşti

Hotel Pullman World Trade Center Bucuresti


Societatea Romana de Medicina Interna impreuna cu Societatea Romana de Pneumologie au placerea de a va invita la conferinta Tusea cronica – enigme, soluţii şi abord interdisciplinar.

Conferința Interdisciplinară MedAcademy, ”Direcții și perspective terapeutice în bolile cronice”


28 - 29 Oct 2016

Str. Marinescu Nr. 23, Cluj-Napoca


Pharma Media Agency vă invită la Conferința Interdisciplinară MedAcademy, ”Direcții și perspective terapeutice în bolile cronice”, coordonată de către Prof. Univ. Dr. Nicolae Hâncu – Președinte onorific Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

Conferința Interdisciplinară MedAcademy, ”Direcții și perspective terapeutice în bolile cronice”, coordonată de către Președinte: Conf. univ. dr. Carolina Negrei


7 - 8 Oct 2016

B-dul Eroilor de la Tisa


Health Media vă invită la Conferința Interdisciplinară MedAcademy, ”Direcții și perspective terapeutice în bolile cronice”, coordonată de către Președinte: Conf. univ. dr. Carolina Negrei.

Conferința regională “Actualități în tratamentul cancerului bronhopulmonar” Editia a II-a


22 - 23 Sep 2016


Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova şi compania de comunicare medicală Houston NPA vă invită să vă înscrieți la cea de-a doua editie a conferinței regionale “Diagnosticul precoce al cancerului bronhopulmonar”, desfășurată pe 22 septembrie 2016, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Craiova- Sala Aula Magna.

Al XXIV-lea Congres al Societatii Romane de Pneumologie


5 - 8 Oct 2016


Am placuta ocazie de a va anunta cel de-al XXIV-lea Congres al Societatii Romane de Pneumologie care va avea loc la Poiana Brasov in perioada 5-8 octombrie 2016. Acesta este urmarea fireasca a manifestarilor de inalta tinuta stiintifica cu care v-ati obisnuit deja in anii precedenti; sta asadar in sarcina organizatorilor sa asigure continuitatea valorilor si a promovarii noutatii medicale.
acum 8 luni