Embolizarea fibromului uterin

In anul 2008, The American Congress of Obstetricians and Gynecoiogists (ACOG) publica urmatoarea recomandare: "Pe baza dovezilor de lunga si scurta durata, emboiizarea arterelor uterine este considerata o optiune terapeutica sigura si eficienta pentru pacientele cu fibrom uterin care doresc sa-si pastereze uterul - Nivel A de relevanta stiintifica". Din acest moment toti medicii implicati sunt datori sa cunoasca si sa ofere pacientelor cu fibrom uterin informatii complete si corecte cu privire la optiunile terapeutice existente: terapia medicamentoasa, chirurgicala si prin embolizare.

Emboiizarea arterelor uterine permite terapia eficienta a fibromului uterin, a polifibromatozei uterine si a adenomiozei uterine print-o interventie minim invaziva ce nu necesita anestezie generala, nu necesita incizii chirurgicale si nici o perioada de recuperare propriuzisa. integritatea anatomica a femeii este pastrata. Toate riscurile majore asociate interventiilor chirurgicale sunt cu mult diminuate:

-riscul anestezic este de 2% pentru chirurgie si de 0% pentru empolizare

-riscul infectios este de 5 ori mai mare pentru chirurgie fata de embolizare (10% vs 2%)

- riscul de recidiva este de 80 de ori mai mare pentru miomectomie fata de emloolizare (50% vs 2%)

-riscul de infertilitate este egal pentru miomectomie si embolizare (2%). Histerectomia inseamna infertilitate in 100% din cazuri

-riscul de complicatii majore este de 7 ori mai mare pentru interventia cnirurgicala fata de embolizare (7% vs 1%) ...

acum 2 ani | Citiți articolul

Evenimente

Școala de Vară în Radiologie, Brasov


29 Iun - 2 Iul 2017

Poiana Brasov

Aula Universitatii Transilvania Brasov


Societatea de Radiologie şi Imagistică Medicală din România in parteneriat cu Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Transilvania organizează în perioada 29 iunie – 2 iulie 2017, in Aula Universitatii Transilvania, Școala de Vară în Radiologie, manifestare dedicată formării profesionale a medicilor rezidenți si a tinerilor specialisti (in primii 3 ani de specialitate).

Al 5-lea Congres al Societății Române de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie


10 Ian 2017

Târgu Mureș

Hotel President Târgu Mureș


Vă urăm bun venit la Cel de-al 5-lea Congres al Societății Române de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie. Manifestarea se va desfășura la Tîrgu Mureş, în perioada 20 - 22 Aprilie 2017.

Conferinta de Imagistica Sanului, 18-19 noiembrie 2016


18 - 19 Nov 2016


Dorim sa va anuntam ca si in acest an vom avea posibilitatea sa ne intalnim in cadrul Conferintei anuale de Imagistica Sanului care se va desfasura pe 18-19 noiembrie 2016, in aceeasi locatie ca de obicei, Sibiu, hotel Ibis. Conferinta va propune in acest an tema "Probleme clinice si solutii imagistice".

A XIX-a Conferință Națională de Ultrasonografie, cu participare internațională


22 - 25 Iun 2016


Vă propunem un program variat, cu teme de interes general, dar și sesiuni axate pe probleme punctuale, de vârf tehnologic sau probleme mai puțin abordate, de înaltă specializare.