Vă invităm la Congres!

Al 39-lea Congres Național Anual de Reabilitare Medicală care are loc la Sibiu între 28 septembrie și 1 octombrie 2016 are ca motto ”De la tradiții la modernitate și de la vorbe la fapte”.

Acest eveniment științific se prefigurează a fi unul de excepție în primul rând datoritălucrărilor trimise care sunt de înaltă calitate șiacoperă o vastă arie tematica și în al doilea rând prin numărul mare de participanțiînscriși. După câte se pare, recordul de 560 participanți din 2015 va fi anul acesta depășit. Caracterul multidisciplinar al manifestării noastre, dovedit la precedentele ediții, face ca alături de colegii noștri, la congres să se înscrie tot mai mulți medici de familie, interniști, reumatologi, neurologi, neurochirurgi, ortopezi, radiologi, psihologi, asistenți medicali, fiziokinetoterapeuti, etc.Programul Congresului a fost creditat de Colegiul Medicilor din Romania cu 22 puncte EMC.
Vom avea noutățiși chiar surprize și în expoziția organizată pe timpul Congresului National Anual de Reabilitare Medicala. Anul acesta vom avea și mai mulțiexpozanțiși o mulțime de noutăți, inclusiv tehnologii de ultimă oră cum ar fi roboți pentru antrenarea mersului sau pentru antrenarea membrului superior. Vom asista și la lansarea în Romania a dispozitivului Power Plate, care folosește pentru antrenament declanșarea reflexelor fiziologice de echilibru prin vibrații. Toate acestea vor fi însoțite de demonstrații practice pe tot parcursul congresului. ...

acum 4 luni | Citiți articolul

Muvon - Revoluţie în mişcare

Ultimii ani au demonstrat că bolile articulaţiilor nu mai sunt de mult timp o problemă a persoanelor în vârstă. Articulaţiile dureroase, inflamate şi înţepenite, afectează tinerii din ce în ce mai des.

acum 4 luni | Citiți articolul

Noutăţi în domeniul Terapiei Ocupaţionale

În luna iulie a acestui an a apărut primul buletin informativ APTOR (Asociaţia Profesională a Terapeuţilor Ocupaţionali din România), pe care îl puteţi consulta în varianta sa integrală, pe site-ul asociaţiei (www.terapieocupationala.ro). Am spicuit câteva dintre cele mai interesante informaţii apărute în acest număr.

acum 4 luni | Citiți articolul