CONFERINȚA NAȚIONALĂ MEDICINA GENOMICĂ în patologia perinatală, o noua paradigmă de tratament 2024


CONFERINȚA NAȚIONALĂ MEDICINA GENOMICĂ în patologia perinatală, o noua paradigmă de tratament
Ediția a II-a


20-21 SEPTEMBRIE 2024
ONLINE

CONFERINȚĂ CREDITATĂ EMC


COORDONATORI ȘTIINȚIFICI
PROF. DR. DOMINIC ILIESCU
CONF. DR. VORICA RĂDOI


Stimați colegi,

Suntem onorați  să vă adresăm invitația de a participa la a doua ediție a Conferinței Naționale Medicina Genomică în patologia Materno-Fetală, o nouă paradigmă de diagnostic, care va avea loc în format online, în perioada 20-21 septembrie 2024.

Diagnosticarea prenatală a înregistrat o creștere rapidă a numărului de tulburări genetice care pot fi detectate prenatal, datorită evoluției în tehnologie și cercetărilor extensive în etiologia genetică a multor afecțiuni.

Progresele recente în tehnologia genomică au permis identificarea multor noi anomalii genetice și diagnosticarea moleculară a multor  tulburări genetice rare. Secvențierea întregului exom (WES) și a întregului genom (WGS), în special, a extins cu adevărat orizonturile de diagnosticare nu numai la copiii și tinerii cu suspiciune de boli genetice ci și la nou-născuți și sugari, la care recunoașterea unui sindromul genetic numai prin manifestări clinice poate fi o sarcină dificilă. Recunoașterea unui diagnostic fetal  este și mai dificilă, deoarece examinarea fizică se limitează la tehnici imagistice precum ultrasonografia sau, în unele centre, RMN fetal.

Astăzi, pe lângă metodele deja clasice de determinare a anomaliilor genetice la făt (cariotip, CGH, QF-PCR etc.), sunt disponibile metode non-invazive de analiză genetică (screening prenatal non-invaziv (NIPS)). În plus, în prezent sunt în dezvoltare  biomarkeri transcriptomici și proteomici precoce pentru diferite complicații prenatale.

Despre toate aceste tehnologii de diagnostic și utilitatea lor în practica medicală curentă ne propunem să discutăm în cadrul Conferinței din 20-21 septembrie 2024.

Vă așteptăm cu drag!

Coordonatori științifici:
PROF. UNIV. DR. DOMINIC ILIESCU
CONF. UNIV. DR. VIORICA RĂDOI

Președinte de onoare
PROF. UNIV. DR. LAURENȚIU BOHÎLȚEA

CLICK AICI PENTRU DETALII CONFERINTA

Taxă de participare la conferință


 

Categorie de înregistrare


până la 15.08.2024


de la 16.08.2024


Medic primar & specialist 200 ron 250 ron
Medic rezident 100 ron 150 ron
Biolog 100 ron 150 ron

Înscriere și modalități de platăVă puteți înscrie direct pe pagina evenimentului odată cu plata taxei de participare accesând butonul

INREGISTRARE SI PLATA TAXEI DE PARTICIPARE
Sau accesând următorul formular
FORMULAR INREGISTRARE

Și efectuați plata prin transfer bancar în contul:

RO06INGB0000999907018268
deschis la ING – Sucursala Tineretului
S.C. MAPHI SOLUTIONS S.R.L, J23/3535/2017, CUI RO37901287

Pe ordinul de plată se va specifica: Taxa conferință 20-21 septembrie
Dovada plății: Ordinul de plată scanat sau poza se va trimite pe adresa office@conferintemedicale.ro.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!

 

Organizator: https://conferintemedicale.ro/produs/medicina-genomica-in-pagologia-perinatala-o-noua-paradigma-de-diagnostic-20-21-septembrie2024-online/