Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie ,, Cuza Vodă” Iași, certificat ca unitate medicală de top de către Autoritatea Națională de Management al Calității (ANMCS)

Author

Publicat la data de 14-07-2023
Categoria: Stiri

Începând cu luna iulie 2023, Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie ”Cuza Vodă” din Iași a fost încadrat  în categoria a II-a de acreditare, conform Raportului de Acreditare și a  Ordinului Președintelui Autorității Naționale de Management al Calității nr.232/ 04.07.2023.

În urma evaluării indicatorilor și standardelor de verificare aplicate în procesul de acreditare derulat  de instituția  aflată în subordinea Guvernului, care  supraveghează managementul calității în Sănătate – ANMCS – Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie ”Cuza Vodă” Iași  a obținut încadrarea maximă acordată  până în prezent pentru  unitățile sanitare din România, cu un punctaj total de 90,81%. România nu are în prezent niciun spital clasificat în categoria I de acreditare.  Cel mai probabil, spitalele regionale care urmează să fie construite  vor putea primi această categorie.

Această certificare recunoaște eforturile continue ale spitalului în furnizarea unor servicii de înaltă calitate și în asigurarea unui nivel excelent de îngrijire medicală pentru cei aproximativ 14.000 de pacienți din regiunea Moldovei, care trec  anual pragul  acestei unități sanitare de nivel III, cu un număr de 410 paturi. În spital sunt tratate  inclusiv cazurile complicate din specialitatea obstetrică-ginecologie și în viitor aria serviciilor se va extinde și în ginecologia oncologică. Maternitatea acordă îngrijire pentru aproximativ 6.500 de nou născuți anual și dispune de  specialiștii și dotările necesare îngrijirii  cazurilor dificle, cum ar fi  prematurii și  nou- născuți cu diverse patologii.

 ”Nivelul de acreditare  obținut, care ne plasează în topul spitalelor la nivel național, este rezultatul  eforturilor  întregii echipe a unității sanitare  pe care o manageriez și demostrează încă o dată preocuparea noastră permanentă de a asigura servicii medicale de calitate și în condiții de siguranță pacienților noștri. Acest rezultat ne ambiționează să continuăm proiectele de modernizare și eficientizare a serviciilor medicale, inclusiv ale celor acordate în ambulatoriul  intergrat. Aceste proiecte au ca țintă  îmbunătățirea propriei performanțe – creșterea gradului de satisfacție a pacienților. Pentru a cultiva și a susține calitatea în sănătate și pentru a motiva suplimentar furnizorii de servicii  medicale sperăm ca în curând nivelul de acreditare să fie un indicator în finanțarea  spitalelor de la Casa de Asigurări de Sănătate”, a declarat Robert Dancă, managerul Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie ”Cuza Vodă” din Iași.

 Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie ,, Cuza Vodă ,, Iași s-a plasat, la nivel național, pe primul loc  între  spitalele publice care au fost evaluate pozitiv de către pacienți pentru calitatea serviciilor medicale. Locul întâi în acest top demonstrează că Spitalul prioritizează siguranța pacienților și oferă un mediu propice recuperării rapide. Echipa medicală experimentată și dedicată, dotările avansate și tehnologia de vârf contribuie la crearea unui cadru optim pentru tratamentul pacienților. Clasamentul a fost realizat de către Observatorul Român de Sănătate,  în baza analizei chestionarelor de satisfacție  completate de pacienții din România la externare, în perioada 2016 – 2021.

 Certificarea acordată unității medicale de către ANMCS reprezintă un reper important în domeniul medical, confirmă și consolidează angajamentul constant al Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie ,, Cuza Vodă” Iași pentru excelență în asistența medicală. Mai mult această recunoaștere, oferă pacienților încredere că serviciile medicale oferite aici se ridică la cele mai înalte standarde.

În România există 6 categorii de acreditare: Categoria I – acreditat; Categoria II – acreditat cu recomandări; Categoria III – acreditat cu rezerve; Categoria IV – acreditat cu încredere redusă; Categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare; Categoria VI – neacreditat.

Dă share la acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.