Camera cea mai mică a ajuns la Casa cea mai mare: Organizația Salvați Copiii a marcat Ziua Internațională a Copilului, promovând nevoile copiilor născuți prematur

Author

Publicat la data de 04-06-2024
Categoria: Stiri

Președintele Camerei Senatului, Nicolae Ciucă, a vizitat standul Salvați Copiii și în semn de sprijin a donat pentru dotarea maternităților din România cu echipamente medicale neonatale.

De 1 iunie Camera cea mai mică a ajuns la Casa cea mai mare, Casa Poporului, într-un demers de conștientizare a provocărilor întâmpinate în îngrijirea copiilor născuți prematur. Pentru acești copii, camera cea mai mică, incubatorul de doar 0.2 metri pătrați, este întreaga lume. Este camera pe care părinții nu o pot cumpăra și amenaja singuri, dar este crucial să existe, pentru că în fiecare zi un copil depinde de ea pentru a supraviețui.

„Ziua Internațională a Copilului este și a celor născuți înainte de termen. Astăzi, celebrăm și ne amintim cât de critic este suportul nostru în primul an de viață pentru acești copii, când riscurile sunt cele mai mari și lupta pentru supraviețuire este intensă. Dotarea maternităților cu echipamente medicale moderne nu este doar o necesitate – este o datorie umană, prin care salvăm vieți și asigurăm un start egal în viață pentru fiecare nou-născut.”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președintele Executiv al Organizației Salvați Copiii.


Peste 1.000 de copii au fost prezenți sâmbătă în la standul Organizației Salvați Copiii. Acolo au fost întâmpinați de o serie de activități pline de culoare și energie, incluzând Școala Mobilă, ateliere de pictură pe față, jocuri diverse, sesiuni de desen și dans. Aceste activități au animat ziua și au oferit o experiență educativă, dar au și subliniat importanța drepturilor copiilor, cultivând în tineri conștientizarea și implicarea lor activă în comunitate. Zeci de voluntari ai organizației au asigurat desfășurarea fluidă a activităților, contribuind la o zi memorabilă pentru toți participanții.


Dă share la acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.