Despre beneficiile voluntariatul în viața noastră, la seminariile gratuite Sun Talks

Author

Publicat la data de 09-11-2023
Categoria: Stiri

Ana Cristache și Florin Oltean, alături de Gabriel Solomon și Andrei Gligor, vorbesc în această toamnă la seminariile Sun Talks din Sun Plaza despre generozitate, despre activitatea de voluntariat, dar și despre puterea și satisfacția pe care o aduce o astfel de implicare.

Toamna aceasta, seminariile Sun Talks  din luna noiembrie dezbat  tema „Generozitatea răsare în sud” și își propun să abordeze experiența voluntariatului și motivația din spatele faptelor bune.

Pe 11 noiembrie, de la ora 11:00, Ana Cristache și Florin Oltean vorbesc, în cadrul workshopului „Cum arată voluntariatul care schimbă vieți”, despre bucuria pe care o simt atunci când ajută copiii. Cei doi fac parte din asociația „Ajungem Mari” care, în ochii grupurilor de copii și tineri vulnerabili din centre sociale şi medii defavorizate, este deja văzută drept o familie. Acești copii sunt sprijiniți să aibă acces la educație și sănătate și să devină, atunci când „ajung mari”, adulți responsabili și independenți.

„Ca voluntar, ajungi prietenul copiilor, acel prieten pe care ei se pot baza, care îi înțelege, care le dă încredere în forțele proprii”, spune Ana Cristache.

Ana Cristache și-a început povestea în familia „Ajungem Mari” ca voluntar, însă în fiecare zi s-a implicat tot mai mult, din dorința de a ajuta copiii. Astăzi, Ana Cristache iubește să se implice în toate proiectele.

„De multe ori, dezvoltarea normală a acestor copii depinde nu doar de susținerea instituțiilor sau a voluntarilor, ci și de ajutor specializat care să-i ajute să depășească încercările grele prin care au trecut și, de multe ori, aceasta înseamnă multă muncă în cadrul ședințelor de psihoterapie”, spune Florin Oltean.

Florin Oltean a devenit voluntar în urmă cu cinci ani, inspirat de propriii lui copii, care făceau deja voluntariat. Florin, care lucrează în domeniul IT, ajută minorii instituționalizați să învețe mai ușor și le oferă sprijin la lecții. Pe lângă aceste activități, el a organizat și campanii de strângere de fonduri pentru ședințele de psihoterapie ale beneficiarilor.

Pe 18 noiembrie, de la ora 11:00, Gabriel Solomon și Andrei Gligor vor susține workshopul „Cum transformi pașii în fapte bune”, în cadrul căruia vor vorbi despre pasiunea lor de a face „performanță în fapte bune”.

„Cred că mulți avem momente în care ne propunem să ne implicăm cumva: să mergem voluntari undeva, să donăm pentru o organizație sau să ajutăm un vecin în vârstă la cumpărături. Din păcate, în vâltoarea prezentului pe repede-nainte, amânăm acel lucru. Așa că recomandarea mea ar fi să facă acea faptă bună pe care au tot spus că vor să o facă și au tot amânat-o”, spune Gabriel Solomon.

Gabriel Solomon este unul dintre fondatorii platformei Galantom și omul de bază în ce privește acțiunile sportive.

„Este o onoare să poți alerga având o cauză caritabilă în spate, iar dacă este ceva ce mi-am propus pentru viitor, este să pot alerga susținând proiecte de acest gen. Ai parte de o împlinire personală pe care cu greu o poți descrie în cuvinte”, explică Andrei Gligor.

Andrei Gligor se autointitulează „ultramaratonist de fapte bune”. Deși el lucrează în domeniul IT, pasiunea pentru sport i-a adus mari satisfacții, mai ales pentru că scopul a fost unul nobil. Andrei a participat la maratoane de șosea, maratoane montane, curse de triatlon (IronMan 70.3), iar de curând, a luat parte la una dintre cele mai dificile curse de anduranță din lume: Marathon des Sables din Maroc. Andrei Gligor a participat la toate aceste maratoane pentru asociații care sprijină copiii.

Ambele seminarii au loc la Sun Plaza, în zona centrală de la etajul 1. Participarea  este gratuită, dar este necesară înscrierea prin completarea formularului online: adresa https://www.sun-plaza.ro/sun-talks. Persoanele înscrise sunt rugate să vină cu un sfert de oră înainte de începere, pentru a se putea înregistra.

Ambele seminarii vor fi transmise live, pe pagina de Facebook a Sun Plaza.

Sun Talks sunt seminarii create, organizate și găzduite de Sun Plaza, iar în toamna aceasta ajung la a XIX-a ediție. Temele de discuție sunt alese de clienții Sun Plaza și au fost, de-a lungul vremii, de la nutriție la astrologie, de la beauty și fashion la dezvoltare personală.

Printre speakeri s-au numărat până acum Ana-Maria Udriște, Corneliu Ionescu, Francisc Doboș, Constantin Necula, Oana Nicolau, Andrei Vulpescu, Oana Pellea, Ada Galeș, Ioana Macoveiciuc, Melania Medeleanu, Mirela Vescan, Mihaela Bilic, Ligia Pop, Lena Criveanu, Ovidiu Buta, Ana Morodan, Adela Pârvu, Răzvan Pascu, Simona Tivadar, Andrei Roșu, Dan Cristea, Otilia Mantelers, Tedy Nicula și Adelina Toncean.

Partener media: revista PSYGHOLOGIES.

Dă share la acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.