Al VI-lea Congres SRCV 2023

Dragi colegi,

2023 este un an special pentru Societatea Română de Chirurgie Vasculară: SRCV împlineşte 10 ani de activitate. Pentru a marca momentul, conducerea Societăţii a hotărât ca în acest an să ne abatem de la regula organizării congreselor noastre din doi în doi ani. Astfel că, în acest an, în locul workshopurilor SRCV vom organiza o nouă ediţie, a 6-a, a Congresului Societăţii.

Un al doilea element de noutate îl constituie locaţia pe care am ales-o pentru această ediţie aniversară: pentru prima dată, Congresul Societăţii Române de Chirurgie Vasculară va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 18-20 octombrie, la Hotelul „Golden Tulip Ana Dome”.

Am reuşit în aceşti 10 ani să facem din Societatea Română de Chirurgie Vasculară un organism profesional vizibil şi relevant. Doar câteva argumente în sprijinul acestei afirmaţii:

SRCV are în prezent un program propriu de intervenții endovasculare în urgenţă AP-EVA, finanțat de Ministerul Sănătăţii;
Derulăm în prezent două programe naționale finanțate de CNAS;
Avem un program de sensibilizare a opiniei publice „Pas Pentru Tata”
Suntem reprezentați la UEMS – Section and board of vascular surgery;
Prin SRCV, România este a 5-a ţară a Uniunii Europene care este membră ca ţară (whole-country membership) în ESVS
SRCV a propus și înființat Comisia de chirurgie vasculară din cadrul Colegiului Medicilor din România
Considerăm cele enumerate mai sus argumente solide în sprijinul ideii că SRCV este o societate vie, matură şi activă, dedicată misiunii pe care şi-a asumat-o, în beneficiul membrilor săi şi, finalmente, în folosul pacientului vascular din România.

Parte a misiunii pe care ne-am asumat-o este şi actualizarea permanentă a informației relevante pentru specialitatea noastră în rândul membrilor SRCV, iar evenimentele pe care le organizăm sunt un instrument semnificativ în acest sens. Ne-am dorit, și considerăm că am reușit, ca la fiecare ediție a Congreselor SRCV să ridicăm mai sus ștacheta calității programului științific, iar Congresul SRCV 2023 este, pe lângă o ediţie aniversară şi o nouă etapă în acest drum. Este motivul pentru care vă invităm să participați activ la acest efort comun, înscriindu-vă la eveniment și propunând lucrările dvs. Comitetului Științific.

Să ne revedem cu bine la Cluj-Napoca!
Victor Costache, Preşedintele SRCV
Horaţiu Coman, Președintele Comitetului local de Organizare
Mihai Ionac, Secretarul general SRCV

Organizator: https://srcv-events.ro/