Conferinţa Naţională de Boli Infecţioase 2024

Perioada: 11 – 13 Aprilie 2024, Craiova

Dragi colegi,

Pandemia de COVID-19 a readus bolile infecțioase în prim-planul preocupărilor de sănătate la nivel global. Managementul pacienților cu boli infecțioase implică demersuri marcate de provocări permanente. Ne raportăm la un flux de informații în continuă creștere, asistăm la apariția unor boli emergente și re-emergente care impun dezvoltarea unor metode rapide de diagnostic și terapii inovatoare.

Rezistența la antimicrobiane este o pandemie tăcută, care nu produce valurile și vârfurile la care am asistat recent în timpul pandemiei de COVID-19, dar determină cca 10 milioane de decese anual.

Abordarea hepatitelor virale și a infecției cu HIV cunoaște noi valențe și perspective terapeutice.

Despre toate aceste subiecte, precum și despre importanța echipei multidisciplinare în îngrijirea pacientului cu boală infecțioasă, vă invităm să discutăm împreună, să aducem  fiecare dintre noi date din experiența proprie, să schimbă impresii și să demarăm proiecte științifice comune.

Desigur, alte prezentări și poziționări originale în probleme de patologie infecțioasă pot fi susținute în cadrul sesiunii Varia.

Vă așteptăm cu drag la întâlnirea științifică din Bănie!

Președinte conferință,

Conf.univ.dr. Florentina Dumitrescu

Organizator: https://www.medical-congresses.ro/evenimente-proevents/conferinta-nationala-de-boli-infectioase/