Conferinta Nationala de Neurostiinte Moderne “Boala Parkinson & Alte Tulburari de Miscare”, editia a IV-a 2023

Perioada: 6-8 Aprilie 2023, Hotel International, Iasi

Conferinta Nationala de Neurostiinte Moderne “Boala Parkinson & Alte Tulburari de Miscare”, editia a IV-a, reuneste la Iasi in perioada 6-8 Aprilie 2023, zeci de specialiști din principalele centre medicale si academice romanesti recunoscute si certificate international precum si din Europa

Presedinte: Conf. Univ. Dr. Lucian EVA
Presedinte Executiv: Prof. Univ. Dr. Dan CUCIUREANU
Website: www.neurostiinte.com.ro

Avem onoarea si bucuria de a va anunta ca in perioada 6-8 Aprilie 2023, Iasul revine in atentia comunitatii medicale din Europa dar si din Romania prin intermediul celei de a IV-a ediții a Conferintei Nationale de Neurostiinte Moderne “Boala Parkinson & Alte Tulburari de Miscare”, manifestare emblematica pentru comunitatea medicala ieseana, un eveniment devenit de traditie si unul dintre evenimentele majore ale neurologiei si neurochirurgiei romanesti, atat prin aria stiintifica acoperita cat si prin participare, organizata in parteneriat cu Spitalul Clinic de Urgenta “Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Societatea de Neurologie din Romania, Societatea Romana de Neurochirurgie, Asociatia AntiParkinson Romania, Asociatia Sufletul Lalelelor, Grupul AntiParkinson “Laleaua Iasiului” și Asociația Human Brain Academy.

Si la editia din acest an, ca si la editiile precedente, vom marca Ziua Internationala a Pacientului cu Boala Parkinson, sarbatorita anual pe data de 11 aprilie, cu scopul cresterii nivelului de informare in ceea ce priveste maladia Parkinson si al impactului acesteia asupra individului, familiei si societatii.

In cadrul celei de a IV-a editii a Conferintei Nationale de Neurostiinte Moderne “Boala Parkinson & Alte Tulburari de Miscare” vor fi alaturi de noi colegi din Romania dar si din strainatate in domeniile neurologiei, neurochirurgiei, psihiatriei si recuperarii medicale, kinetoterapie, geriatrie, gastroenterologie, cardiologie, logopedie, nutritie, urologie, medicina de familie, farmacisti, asistenti medicali, asistenti sociali, pacienti cu boala Parkinson si alte tulburari de miscare, apartinatori ai pacientilor, pentru a ne impartasi cu generozitate din propria si vasta lor experienta. Dorim sa avem un dialog constructiv in care “noul” sa fie principalul reper.

Conferinta Nationala de Neurostiinte Moderne “Boala Parkinson & Alte Tulburari de Miscare” va ingloba modalitati variate de prezentare: comunicari, simpozioane, workshop-uri, video-proiectii, filme video, e-postere, cursuri care se vor desfasura pe modelul “fata in fata“ si din dorinta de a stimula interactiunea in mai multe moduri inovatoare precum si pentru a incuraja dialogul.

Iasul a fost si ramane un important centru cultural, academic si stiintific, unul dintre cele mai vechi orașe din Romania. In perioada 1916-1918, Iasul a fost capitala Romaniei. Orasul Iasi se mandreste ca este locul in care a aparut primul ziar romanesc, este si casa primei universitati romanesti (1860, prin decretul lui Alexandru Ioan Cuza) si este in prezent al doilea centru universitar ca marime din Romania.

Iata asadar doar cateva dintre motivele pentru care comitetul stiintific si de organizare au ales pentru acest eveniment medical de anvergura Iasul “ca și capitala” fapt care vine ca o intregire a reusitelor sociale, culturale si stiintifice ale acestui oras istoric.

In cadrul sesiunilor stiintifice ale Conferintei Nationale de Neurostiinte Moderne “Boala Parkinson & Alte Tulburari de Miscare”, specialisti din Romania dar si din marile centre Europene, vor prezenta cele mai noi proceduri și tehnici in domeniul bolii Parkinson si al altor tulburari de miscare care sunt aplicate in marile centre medicale din Romania dar si din Europa.

Prin acest eveniment se doreste abordarea unui program stiintific foarte interesant, cu participare atat din partea centrelor medicale si academice romanesti recunoscute cat si din partea asociatiilor de pacienti, a pacientilor si a apartinatorilor acestora. Prezentările științifice din cadrul Conferintei Naționale de Neuroștiințe Moderne “Boala Parkinson & Alte Tulburări de Mișcare” vor fi gazduite de Hotel International, Strada Palat, nr. 5A, Iasi.

„Conferinta dedicata Bolii Parkinson si al altor tulburari de miscare ne ofera o mare oportunitate de a ne alatura expertilor, profesorilor si practicienilor, in jurul celor mai importante dezbateri despre boala Parkinson din lumea de azi, care va atrage o gama larga de ganduri, cercetari si practici atat din Romania cat si din alte tari, pentru a analiza si revaloriza convingerile de lunga durata, atitudinile si modurile de explorare in boala Parkinson”, declara Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, Presedintele Conferintei.

Cu aceste ganduri in minte, va asteptam cu prietenie sa ne fiti alaturi la un eveniment important gazduit de Iasi, centru cultural si academic consacrat, intr-un anotimp care-i da orasului frumusete, vigoare si prospetime inconfundabila, in perioada 6-8 Aprilie 2023.

Pentru inregistrare dar si pentru informatii suplimentare va invitam sa accesati site-ul oficial al evenimentului: https://neurostiinte.com.ro/


Management Eveniment: DIMAS EVENTS

Persoana de contact: Sebastian DRAGHICI

Mob: +40 730 808 778, E-mail: office@dimas.com.ro

Organizator: https://neurostiinte.com.ro/