Congresul National de Medicină Interna 2024

Perioada: 04-07 aprilie 2024, Călimănești-Căciulata

Stimați colegi,

Ne face o deosebită plăcere să ne revedem pe 04 aprilie 2024 la Călimănești-Căciulata conform tradiției. Și în acest viitor congres vom încerca, bazându-ne pe ajutorul și contribuția colegilor noștri, să vă punem la dispoziție cele mai noi progrese în diagnosticul și terapeutica bolilor interne, dar și posibilitatea de a prezenta cele mai interesante observații ale dumneavoastră și aspectele cele mai importante ale activității de cercetare.

Medicina internă este și rămâne în primul rând o specialitate diagnostică, dar este și o specialitate care are ca obiect integrarea diferitelor probleme de sănătate ale pacienților noștri, prioritizarea acestor probleme și, evident, terapeutica bolilor frecvente. Desigur există probleme de diagnostic tehnic care revin diferitelor specialități medicale, aceste aspecte au dus de altfel la apariția a numeroase subspecialități legate de utilizarea unor dispozitive și tehnici. 

Diagnosticul începe însă cu identificarea domeniului de investigat și aceasta este obligația medicului internist. Scopul Congresului nostru este tocmai de a trece în revistă aportul progresului în diagnostic și terapie, de a ușura sarcinile noastre în îngrijirea pacienților.

Congresul se va desfășura prin integrarea de simpozioane (manifestări de 90 minute), mese rotunde (60 minute), conferințe (20 minute), lucrări originale și prezentări de caz. Desigur așteptăm cu plăcere lucrări ale tinerilor interniști, rezidenți din diferite specialități medicale și tineri specialiști și vom organiza și ședințe de postere electronice.

Vom avea și invitați de marcă din alte țări care să ne prezinte experiența și preocupările lor.

Nu trebuie să uităm și contribuția colegilor din industria farmaceutică. Acestia ne vor ajuta în organizarea Congresului și vor avea prilejul să ne prezinte cele mai noi achiziții în domeniile lor de activitate.

Sperăm că, cu ajutorul dumneavoastră, să putem răspunde dorințelor și preocupărilor dumneavoastră și vă rugăm să ne transmiteți propunerile ce le aveți până pe 15 ianuarie 2024.

Vă mulțumim și sperăm să ne întâlnim cu același entuziasm ca în anii precedenți și în 2024.
Prof. Dr. Ion Bruckner
Presedinte Societatea Romana de Medicina Interna

Pentru inscriere click AICI.

C-tin Noica, nr.134, sector 6, Bucuresti
Fix:     +4021 315 65 11 ; Fax:    +4021 315 65 37
Mobil: +40 742 355 772  ; Email: nicoleta.androne@ella.ro

Organizator: https://www.srmi.ro/eveniment.php?id=262