Congresului Interdisciplinar de Medicină de Urgență 2023

Perioada: 5-7 iulie 2023, Cluj Napoca, Grand Hotel Italia

Stimați colegi,
Cu deosebită bucurie, vă invităm la o ediție on site a Congresului Interdisciplinar de Medicină de Urgență, în perioada 5-7 iulie 2023, la Cluj Napoca, locația consacrată Grand Hotel Italia.

Secolul inteligenței artificiale și a platformelor on line de conectare interactivă a specialiștilor în plină dezvoltare ne oferă oportunități de comunicare și colaborare, dar medicina rămâne una din disciplinele academice ce necesită practică transpusă din virtual în realitatea socio-umană a pacientului. Medicina de urgență și dezastre este în zilele noastre specialitatea de „pe linia întâi în frontul pentru susținerea vieții” în condiții de pace, conflict sau dezastre naturale, iar experiențele profesionale trăite de fiecare dintre noi au însemnat de cele mai multe ori bariere dificil de trecut soldate cu evidențe ce au condus la îmbunătățirea sau schimbarea practicii medicale. Simulările, dezvoltarea comunicării și a managementului interdisciplinar au devenit piloni importanți de strategie în activitatea medicală în perpetuă dezvoltare.

Obiectivele principale ale conferințelor interdisciplinare au fost schimbul de informații pentru crearea de instrumente clasice, digitale, inovative care să ofere cadrul legal pentru modificarea strategiilor de asistență medicală, în condițiile complexe actuale de structură geo-politică.

Empatia, arta, cultura, sunetul muzicii și suportul psihologilor au reprezentat de multe ori stâlpii de susținere ai unei activități epuizante și al schimbărilor pozitive în practica de zi cu zi. Dezvoltarea culturală devine în zilele noastre suportul principal al sănătății și dezvoltării armonioase la orice vârstă.

În acest context vă invităm să participați la programul congresului, care prin tradiție va aborda practic teme de formare în specialitate și interdisciplinar, de comunicare în echipă, asistarea urgențelor medico-chirurgicale, asistența medicală în prespital, urgențele pediatrice, educația medicală aplicată în practica de zi cu zi a personalului din urgență între simulare – activitate medicală – digitalizare, cercetarea științifică o necesitate în practica curentă, cazuri clinice comentate.

Printre bastioane, ziduri vechi, tradiții culturale și academice, împletite cu noile cuceriri de IT, arhitectură modernă, noile concepte de „visual music” sau „music in the pub”, Clujul vă așteaptă să petreceți trei zile creative împletind tărâmul de basm cu medicina, cultura și arta.

Vă mulțumim și sperăm ca în contextul evenimentelor geostrategice să ne reîntâlnim pentru a schimba informații, a ne perfecționa, în dorința de a crește calitatea actului medical.

Vă așteptăm cu drag să redescoperiți „orașul comoară Clastrum Clus”.
Cu deosebită considerație,
Conf. dr. Adela Golea