Managementul actual în principalelor boli reumatice mediate imun 2024

Perioada: 2 februarie 2024, online

Stimaţi colegi,

Îmi face o deosebită plăcere ca în numele Societăţii Române de Medicină Internă să vă invit să participaţi la cea de-a patra ediţie a conferinței „Managementul actual în principalelor boli reumatice  mediate imun”

De ce am ales acest subiect? Pentru că heterogenitatea afectării multisistemice, particularităţile paraclinice şi, nu în ultimul rând, potenţialul crescut de morbiditate, mortalitate şi handicap le fac să fie o provocare pentru orice medic implicat în tratarea lor. Complexitatea acestor afecţiuni explică necesitatea frecventă de abordare cu echipe multidisciplinare ce includ reumatologul dar şi medicul de medicină internă, pneumologul, nefrologul, cardiologul, gastroenterologul si nu numai. Din fericire, se poate spune fără a exagera că ultimii ani au venit cu progrese terapeutice uimitoare care au schimbat semnificativ managementul şi prognosticul acestor pacienţi.

Ne-am propus să structurăm un program ştiinţific care să cuprindă cele mai noi progrese ştinţifice în domeniu, ultimile ghiduri de tratament naţionale şi internaţionale dar şi aplicabilitatea lor în cazurile clinice propuse spre prezentare. Vă asteptăm cu drag, nu numai să audiaţi conferinţele propuse, dar și să participaţi activ la discuţii și să ne împărtășiţi din experienţa proprie! 

Daniela Opriș-Belinski
Organizator: https://medixhost.ro/ro/evenimente/264/inscrieri