Infecțiile din sfera ORL. Ce este nou?

Author

Publicat la data de 07-07-2023
Categoria: Otorinolaringologie

În cadrul celei de-a VII-a Ediții a Conferinței SUUB, care se va desfășura în perioada 13-14 octombrie 2023, în Amfiteatrul Clinic al Spitalului Universitar de Urgență București și în sistem hibrid, ne propunem să abordăm interdisciplinar „INFECȚIILE DIN SFERA ORL. CE ESTE NOU?“.

Infecțiile nazosinusale, faringitele, laringitele, otitele și otomastoiditele sunt afecțiuni frecvente, abordate în specialitatea noastră, otorinolaringologia, precum și de infecționiști, de specialiștii în medicină internă, pneumologie, chirurgie toracică, pediatrie, de medicii de familie și nu numai.
De ce această temă, aparent mai puțin chirurgicală?
Spectrul infecțiilor din sfera ORL s-a modificat foarte mult în ultimii ani de context pandemic COVID-19, pornind de la etiologie, tablou clinic și ajungând la modificarea protocoalelor de tratament.
Antibioticele folosite trebuie reconsiderate ca tip și durată de utilizare, având în vedere antibioticorezistența dezvoltată rapid prin suprautilizare. Infecțiile fungice apărute pe teren imunosuprimat local și antifungicele sistemice devin tot mai actuale. Supurațiile cervicale au căpătat aspecte tot mai atipice și mai greu de controlat.
Considerăm că este necesară o actualizare a cunoștințelor pe această temă, practic transdisciplinară. Păstrând tradiția Conferințelor SUUB, ne-am propus continuarea abordării multidisciplinare caracteristică Compartimentului ORL SUUB și facilitarea unui up-to-date în domeniul infecțiilor din sfera ORL, atât de frecvent întâlnite și în activitatea curentă a mai multor specialități.
Ne bucurăm să avem ca lectori personalități medicale deosebite și sperăm să avem aceleași discuții vii, interactive cu întrebări și răspunsuri care generează progres pentru noi toți-participanți, lectori și organizatori deopotrivă.
Într-un an plin de evenimente științifice de excepție, vă așteptăm cu drag la o deja tradiționala și așteptata Conferință multidisciplinară SUUB, 13-14 octombrie 2023!

Dă share la acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.