Investigații medicale gratuite în weekendul 17-18 februarie! Ajută-ne să răspândim vestea!

Author

Publicat la data de 13-02-2024
Categoria: Stiri

În perioada 17 – 18 februarie, oricine vrea să își verifice starea de sănătate, are posibilitatea de a efectua măsurători gratuite ale glicemiei, tensiunii arteriale și indicelui de masă corporală, realizate de medici în centrul comercial Sun Plaza. Toate consultațiile au loc într-un spațiu special amenajat la parter, aproape de intrarea principală și vor avea loc în intervalul orar 10:00 – 22:00.

Investigațiile sunt făcute de o echipă formată dintr-un medic și un student la medicină. Valorile glicemice vor fi măsurate cu ajutorul unui glucometru, iar pentru  măsurarea tensiunii, se vor folosi tensiometre. Pentru indicele de masă corporală (IMC) valorile luate în considerare sunt greutatea, înălțimea și circumferința abdominală.

Participanții vor afla care sunt riscurile metabolice de a dezvolta diabet sau hipertensiune arterială, iar medicii vor face recomandări mai departe în funcție de rezultatele obținute în urma măsurătorilor.

Această inițiativă vine în sprijinul comunității deoarece peste 1,500,000 de români sunt înscriși în cadrul Programului Național de Diabet Zaharat și se estimează aproximativ un milion de cazuri în plus nediagnosticate în România. Mai mult, rata de creștere a obezității în România până în 2035 va fi de 2,1%/an la adulți și de 5,6%/an la copii. *


Sun Plaza este un susținător activ al comunității locale, iar sănătatea și starea de bine a clienților săi sunt prioritare. Aceste investigații sunt oferite cu titlu gratuit clienților Sun Plaza, pentru a-i ajuta să își evalueze  starea de sănătate.

„Obezitatea, Diabetul și Hipertensiunea Arterială” este tema celei de-a cincea ediții Sun Help, proiect gândit să vină în sprijinul comunității. Editiile anterioare au abordat teme precum: acordarea primului ajutor la nou-născuți sau cum ne protejăm în caz de cutremur. La cea de-a treia ediție, clienții Sun Plaza au beneficiat de spirometrii gratuite, iar la a patra ediție, de controale dermatologice gratuite.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați paginile noastre de Facebook sau website-ul www.sun-plaza.ro

*Sursa:

Romania: Country Health Profile 2021, https://read.oecd-ilibrary.org/social-issues-migration-health/romania-country-health-profile-2021_74ad9999-en#page

Forumul Român de Diabet https://www.forumdiabet.ro/_files/ugd/20d09a_0f7142516eef47259180ea7829642def.pdf

https://www.worldobesityday.org/assets/downloads/World_Obesity_Atlas_2023_Report.pdf

Dă share la acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.