Laserul cu diodă 1470 nm

Author

Publicat la data de 26-10-2023

Abstract: In recent years, new technologies have appeared that represent effective alternatives to the classic methods. The diode laser has revolutionized the minimally invasive techniques through the technological efficiency related to the absorption of the energy emitted at the level of the body’s aqueous environments.

În ultimii 20 de ani, unul din capitolele importante în achizițiile tehnologice a fost marcat de implementarea tehnologiei LASER și în medicină. Laserul cu diodă a revoluționat tehnicile miniinvazive prin eficiența tehnologică raportată la absorbția energiei emise la nivelul mediilor apoase ale organismului. Experiențele inițiale au debutat cu 810 nm, urmate de 960 nm apoi de 980 nm și rezultatele obtinuțe au fost remarcabile, astfel încât producătorii au continuat cercetarea și studiile observaționale care au demonstrat o putere de absorbție de 55-60 ori mai mare a energiei produse de către laserul cu dioda 1470 nm. Astfel, având această caracteristică principală, energia necesară proceselor de termocoagulare sau fototermocoagulare s-a diminuat, efectul adresându-se direct țesutului țintit, nu utilizând un mediu de transmisie gen sângele și puterea de absorbție a hemoglobinei, obținând efectul de „booble” și indirect efectul de termocoagulare. Energie mică, putere de absorbție marcată, control în profunzime, adică penetrabilitate de 3-4 mm, ceea ce determină și efecte secundare gen leziuni termice/arsuri diminuate sau absente, durere absentă respectiv echimoze reduse și pigmentare segmentară redusă semnificativ în comparație cu generațiile anterioare.
Astfel, putem discuta în momentul de față de tehnologie laser cu dioda 1470 nm omniprezentă atât în dermatocosmetică, dermatologie, chirurgie dermatologică, chirurgie endovenoasă, proctologie.
Posibilitățile de utilizare în sfera chirurgicală dar și estetică sunt numeroase:
*Chirurgie endovenoasă: cura chirurgicală a venelor varicoase tronculare, colaterale dar și venelor perforante-ecoghidat.
*Chirurgie proctologică: cura chirurgicală termofotocoagulare endoluminală a hemoroizilor, cura chirurgicală a fistului perianal prin termoacoagularea traiectului fistulos, a fisurii anale cronice prin termofoacularea patului fisurii și cura chirurgicală a chistului pilonidal prin termocoagularea traiectelor fistuloase.
*Chirurgie estetică și dermatologie: lifting facial non-invaziv prin termofotopexia reticulară.

Dă share la acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.