Pielea cu PORI DILATAȚI – Cauze și Tratamente

Author

Publicat la data de 23-05-2023

Pielea cu pori dilatați este o problemă frecvent întâlnită la persoanele cu ten seboreic, ten gras sau cu factor genetic. Excesul de sebum care stagnează la nivelul porilor duce la mărirea lor și la apariția comedoanelor. Este o problemă a pielii care apare atât în adolescență cât și mat târziu, fiind prezentă și în cazul unui ten uscat, matur.

Recomandările, în urma unui consult dermatologic, cu eliberarea unui protocol de tratament prescris de medicul dermatolog, poate preveni și trata aceste probleme. Un protocol corect de îngrijire în funcție de tipul de ten și diagnosticele secundare la nivelul tenului, trebuie să fie unul personalizat și complex. Rezultate optime, cu efect de lungă durată, putem obține prin proceduri medicale tip tratamente combinate: dermabraziune uscată, peeling, stimulare cu microace, needling, mezoterapie, PRP (injectarea cu plasmă proprie). Un accent major punem pe ingrediente active focus conținute în seruri, ingrediente care pătrund în piele stimulând regenerarea celulară, sinteza colagenului și a elastinei cu formarea de fibre noi. Putem trata de asemenea aspectul și efectul în piele pe care îl dă excesul de sebum, tratament în urma căruia nu numai că diminuăm evident mărimea porilor dar aducem și o soluție pe termen lung care constă în menținerea echilibrului hidrolipidic cu efect regenerativ, fără a modifica microbiomul pielii. După aplicarea acizilor AHA și BHA cum ar fi acidul glicolic, citric, lactic, mandelic, salicilic, azelaic sau a peelingului enzimatic, avem un rezultat vizibil imediat, chiar după prima ședință.
Înlăturarea stratului cornos al pielii cu regenerarea keratinocitelor duce la reînnoirea stratului superficial al epidermului.
Porii se micșorează vizibil și se previne „re-înfundarea“ lor.
Sinteza de colagen și elastină în straturile profunde ale pielii este îmbunătățită și se formează fibre noi cu piele care devine mai rezistentă și va arăta mai netedă, mai luminoasă, mai fermă, conturul mai uniform, ridurile sunt ameliorate iar cele fine pot dispărea.
Produsele și inclusiv tehnologia aplicată pe parcursul procedurilor în cabinete, au caracteristici specifice care ne permit să aplicăm protocoale de tratament pe pielea cu rozacee, cuperoză, foarte sensibilă sau cu tendință de roșeață. Ingrediente active care joacă un rol direct venotonic calmează și regenerează acest tip de piele, dându-ne posibilitatea aplicării unor protocoale eficiente.
Proceduri de dermabraziune mecanică, uscată care îndepărtează și eliberează pielea de reziduurile desprinse de acțiunea peelingurilor este o procedură benefică și recomandată în tratamentul porilor dilatați. Stimularea cu ace ajută pielea să capteze ingrediente specifice cum ar fi cele din serul Re-fine și anume: AquaPront® (extract de orz cu efect imediat și pe termen lung în reducerea ridurilor și este un liant eficient de umiditate, are efect imediat și de lungă durată în reducerea ridurilor și rafinarea aspectului pielii); Microplankton (Epidermist 4.0) (o polizaharidă care netezește vizibil, calmează pielea imediat și oferă pori vizibil rafinați și în plus, creșterea bacteriană este reglată, inflamația este inhibată și reînnoirea celulară este îmbunătățită); Protec Glucan (mărește imens puterile de auto-vindecare ale pielii, accelerează regenerarea celulară și restabilește bariera de umiditate a pielii), Panthotenic acid (are un efect pozitiv asupra vindecării rănilor și, de asemenea, promovează reînnoirea celulară.); Dermochlorella DP (extras din microalge verzi care este un adevărat polivalent, mărește propria sinteză a colagenului și elastinei pielii și rafinează aspectul, de ex., în cazurile de cuperoză sau rozacee)
Gama bdr® Medical Beauty Pure Harmony cu argint micronizat – Microsilver BG (efect dovedit antibacterian, astringent, antiinflamator) include un ingredient natural Seboclear® care joacă rol de regulator de sebum iar aplicarea în ritualul zilnic va aduce un echilibru în producția de sebum. Alte ingrediente folosite în tratamentul pielii cu pori dilatați pentru îngrjirea zilnică este niacinamida, acidul salicilic, provitamina B5, extract de tămâie, extract de hamamelis, extract de aloe vera, compus anti-stres cu ginseng, extract de floare de tei în concentrații inteligent alese și care duc la rezultate eficiente.

Dă share la acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.