„România a făcut progrese semnificative în ultimii ani în ceea ce privește adoptarea tehnologiilor moderne în urologie“

Author

Publicat la data de 31-05-2024
Categoria: Urologie

Interviu realizat cu Președintele Congresului ROMURO 2024, domnul Conf. Univ. Dr. Daniel Rădăvoi, UMF „Carol Davila” București, medic primar urolog la Spitalul „Prof. Dr. Th. Burghele”, București

Stimate domnule conferențiar, sunteți președintele Congresului ROMURO 2024, care a ajuns la impresionanta ediție cu numărul XL. Cum aați caracteriza reușita privind continuitatea evenimentului de-a lungul a 40 de ani?
Ediția a XL-a a Congresului ROMURO reprezintă un moment de referință pentru comunitatea noastră medicală. Continuitatea acestui eveniment de-a lungul a 40 de ani este dovada dedicării și angajamentului tuturor specialiștilor în urologie din România. Este o mare realizare, care reflectă nu doar progresul în domeniul nostru, dar și colaborarea și unitatea din cadrul comunității medicale. Fiecare ediție a adus noutăți, inovații și schimburi valoroase de experiență care au contribuit la îmbunătățirea constantă a practicii noastre.

Care sunt principalele teme ce vor fi abordate în cadrul lucrărilor congresului? Există noutăți față de edițiile ultimilor ani?
Principalele teme ale congresului din acest an includ avansurile în chirurgia robotică și laparoscopică, noi metode de diagnosticare și tratament în neoplaziile urologice, precum și progresele în managementul afecțiunilor prostatei și ale tractului urinar. În plus, vom avea sesiuni dedicate inovațiilor în terapia minim invazivă și utilizarea inteligenței artificiale în urologie. Față de edițiile anterioare, anul acesta am adăugat și workshop-uri practice extensive, menite să ofere participanților ocazia de a se familiariza cu tehnologiile de ultimă generație.

Se cunoaște faptul că urologia este considerată una din cele mai tehnologizate discipline medicale datorită abordării sale endoscopice și laparoscopice din ultimii ani. Unde se situează țara noastră din acest punct de vedere?
România a făcut progrese semnificative în ultimii ani în ceea ce privește adoptarea tehnologiilor moderne în urologie. Suntem într-o poziție favorabilă, cu multe centre medicale din țară care au adoptat și implementat cu succes tehnici avansate de chirurgie laparoscopică și robotică. Cu toate acestea, mai sunt pași de făcut pentru a asigura accesul uniform la aceste tehnologii în toate regiunile țării și pentru a continua formarea și pregătirea continuă a specialiștilor noștri.

Are această tehnologizare impact asupra interesului viitorilor medici pentru specialitatea urologie? Reprezintă acesta un factor de decizie în alegerea specializării?
Da, fără îndoială, tehnologizarea are un impact semnificativ asupra interesului viitorilor medici pentru urologie. Tehnologiile moderne nu doar că fac această specialitate mai atractivă, dar și îmbunătățesc considerabil calitatea actului medical și rezultatele pentru pacienți. Mulți tineri medici sunt atrași de posibilitatea de a lucra cu echipamente de ultimă generație și de a fi la vârful inovației medicale. Aceste aspecte reprezintă un factor important în decizia lor de a alege urologia ca specialitate.

Vă propunem să transmiteți un mesaj colegilor dumneavoastră, care vor participa la lucrările ROMURO din acest an.

Dragi colegi,
Este o onoare și o plăcere să vă urez bun venit la ediția a XL-a a Congresului ROMURO. Fiecare dintre voi contribuie la succesul acestui eveniment și la dezvoltarea continuă a urologiei în România. Vă încurajez să participați activ la toate sesiunile și workshop-urile, să împărtășiți cunoștințele și experiențele voastre și să profitați de oportunitățile de networking. Împreună, putem continua să inovăm și să oferim pacienților noștri cele mai bune soluții de tratament. Vă mulțumesc pentru implicare și vă doresc mult succes în cadrul lucrărilor congresului!

Mulțumim pentru timpul acordat și vă dorim succes în continuare!

Dă share la acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.