UCB Pharma lansează „Nu te ascunde!”, o campanie educațională de conștientizare a epilepsiei

Author

Publicat la data de 10-10-2022
Categoria: Stiri

Compania UCB Pharma demarează campania educațională „Nu te ascunde!”, ce are ca scop informarea corectă asupra înțelegerii epilepsiei și încurajarea pacienților diagnosticați cu epilepsie să continue eforturile de administrare a tratamentului necesar.

În România, mulți pacienți se tem de diagnosticul de epilepsie, părinții copiilor bolnavi de epilepsie ascund de cele mai multe ori acest diagnostic copiilor, deși aproximativ 70% dintre persoanele care au epilepsie obțin un control al crizelor dacă urmează medicația recomandată de medicul specialist.

Acest lucru se întâmplă ca urmare a temerii de a fi discriminat, a prejudecăților, a lipsei de informare, dar și din cauza faptului că, în România, legislația interzice pacienților diagnosticați cu epilepsie să presteze anumite meserii, iar multe companii se feresc să angajeze persoane bolnave de epilepsie, deși este discriminatoriu și ilegal.

„În ultimul timp, tot mai mulți părinți ascund diagnosticul de epilepsie al copiilor din cauza stigmei, care este o problemă falsă, aproximativ 70% dintre pacienții cu epilepsie pot duce o viață normală dacă urmează tratamentul corect și nu îl opresc” – afirmă Prof. Dr. Dana Craiu.

Tratamentul adecvat prescris de un specialist este piatra de temelie pentru controlul acestei afecțiuni, necesitatea continuității tratamentului fiind absolut necesară pentru a duce o viață normală.

„Credem că pacientul epileptic merită mai mult de la fiecare dintre noi, acesta poate să ducă o viață normală dacă merge regulat la medic. Prin această campanie ne dorim să creștem adresabilitatea pacientului cu epilepsie la medicul neurolog pentru o viață normală” – susține Daniela Stanov, UCB Pharma România.

„Șansa pacienților cu epilepsie stă în felul în care îi privim pe aceștia și aceasta depinde numai de noi” – completează Conf. Dr. Ioana Mîndruță.

 

„Pacienții trebuie să meargă la medic de la primele simptome și să urmeze tratamentul, este foarte important să depistăm această boală de la început, să se intervină imediat. Cu cât amânăm acest moment boala poate să evolueze și niciodată boala nu se va trata singură” afirmă Ileana Ștefan, Asociația Pacienților cu Epilepsie din România.

David Popovici, campion mondial la natație, susține campania #NuTeAscunde. O vizită la medic i-a schimbat viața, iar la fel se poate întâmpla și în cazul pacienților cu epilepsie.


„Subliniez importanța unei vizite la medic, care îți poate schimba viața. Când eram mic, părinții mei au urmat sfaturile unor medici, iar eu am avut norocul unei vieți normale. Sfătuiesc părinții să urmeze întotdeauna sfaturile medicilor și să nu se lase afectați de ce pot crede sau spune oamenii, poți face sport, poți duce o viață normală. – a declarat David Popovici.

Campania educațională „Nu te ascunde!” este sprijinită de Conf. Dr. Ioana Mîndruță – Coordonator în Programul Național de Epilepsie, Prof. Dr. Dana Craiu – Președinte Societatea Română Împotriva Epilepsiei, Dr. Irina Oane – Medic Specialist Neurologie, Asociația Pacienților cu Epilepsie din România, precum și de Asociația Epic Family și Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

Mai multe detalii despre epilepsie și controlul acestei afecțiuni sunt disponibile pe website-ul campaniei, www.nuteascunde.ro.

Dă share la acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.