Zewa și Organizația Salvați Copiii România investesc în lucrări de reabilitare în cadrul Secției de pediatrie a Spitalului Municipal Oltenița

Author

Publicat la data de 13-09-2023
Categoria: Stiri

Secția de pediatrie de la Spitalul Municipal Oltenița, județul Călărași, unde aproximativ 1.000 de copii ajung, lunar, la camera de gardă și ambulatoriu, în vreme ce 120 de copii au nevoie de spitalizare și îngrijire continuă, va fi reabilitată, printr-un efort conjugat al Zewa și Salvați Copiii România.  Astfel, Spitalul din Oltenița va beneficia de renovarea grupurilor sanitare din secția de pediatrie, pentru a îndeplini standardele moderne de igienă și confort. Acest demers vine ca urmare a recentei campanii în care Zewa a direcționat 1% din valoarea vânzărilor realizate în perioada 15 mai – 15 iulie 2023, pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale. Investiția totală se ridică la 50.000 de euro.

„Ne-am asumat un angajament ferm de a contribui la îmbunătățirea condițiilor din spitalele de pediatrie și suntem entuziasmați să vedem că publicul împărtășește aceeași viziune cu noi. În parteneriat cu Organizația Salvați Copiii România și prin direcționarea a 1% din vânzările noastre din perioada promoției, planificăm să aducem transformări esențiale secției de pediatrie de la Spitalul Municipal Oltenița. Este un pas major către crearea unui mediu mai sănătos și confortabil pentru micii pacienți și familiile lor”, a declarat Iulia Pascu, Brand Manager Consumer Tissue South East Europe în cadrul Essity (deținătorul mărcii Zewa).

Bolile aparatului respirator continuă să fie o cauză majoră de deces pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 4 ani, după afecțiunile  din perioada perinatală. Astfel, în anul 2021,  conform celor mai recente date procesate de INS, dintre cele 1.233 de decese survenite la copiii mai mici de 4 ani, 287 au fost cauzate de afecțiuni respiratorii, 379 de afecțiuni din perioada perinatală, iar 277 au fost cauzate fie de malformații și anomalii cromozomiale, fie de leziuni traumatice și otrăviri.

„Investiția în reabilitarea și dotarea secțiilor și spitalelor de pediatrie este o prioritate pentru Salvați Copiii România, mai ales că rezultatele se cuantifică direct într-un act medical cât mai eficient și în sănătatea copiilor noștri. Disparitățile sociale care există în România nu trebuie să se reflecte și în starea sistemului sanitar, pentru că drepturile la viață, la sănătate și la tratament medical de calitate sunt, în mod imperios, egale pentru toți copiii”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii.

Prin programul de dotare și reabilitare a maternităților, secțiilor de terapie intensivă neonatală și de pediatrie, derulat de Salvați Copiii România, echipamente medicale performante au ajuns la 107 unități medicale din toate județele țării, investind peste 8.900.000 de euro.

„Suntem conștienți de responsabilitatea enormă pe care o avem în fața comunității noastre. Fiecare zi aduce noi provocări în oferirea serviciilor medicale, mai ales atunci când ne gândim la copiii care trec pragul spitalului nostru. Parteneriatul cu Zewa și Organizația Salvați Copiii România ne oferă o șansă reală de a îmbunătăți condițiile în care ne îngrijim de sănătatea lor. Este o mărturie a faptului că, atunci când comunitatea și sectorul privat colaborează, putem atinge standarde mai înalte și putem asigura un viitor mai bun pentru cei mici”, a declarat Ion Cîmpeanu, Managerul Spitalului Municipal Oltenița.

Proiectul vizează renovarea a 10 grupuri sanitare dedicate pacienților din secția de pediatrie a Spitalului Municipal Oltenița. Lucrările de modernizare vor debuta în luna septembrie, iar conform estimărilor, acestea vor fi finalizate la începutul lunii noiembrie. Această inițiativă are scopul de a îmbunătăți condițiile de igienă și confort pentru pacienți și personalul medical, contribuind la creșterea calității serviciilor medicale oferite în cadrul spitalului.

Dă share la acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.