Societatea Națională de Oncologie Medicală din România (SNOMR) marchează astăzi celebrarea Zilei Mondiale de luptă împotriva cancerului, o zi de conștientizare și informare.

Author

Publicat la data de 05-02-2024
Categoria: Stiri

Astăzi, 4 februarie, este Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului, o zi de conștientizare, o zi în care încurajăm informarea despre boală, prevenție, screening, diagnostic precoce, cât și despre soluțiile care sunt disponibile în acest moment în lupta cu această maladie, cancerul.

În România, anual sunt diagnosticați peste 100 000 de pacienți cu cancer, iar rata mortalității rămâne în continuare crescută, de peste 50%. (preluat din Globocan 2022; www.gco.iarc.fr/en).

Ca reprezentanți ai Societății Naționale de Oncologie Medicală din România, noi susținem educația și inovația în domeniul terapiilor oncologice moderne și exprimăm susținerea comunității medicilor oncologi (și a echipelor multidisciplinare) pentru o continuă ameliorare a calității îngrijirilor medicale acordate pacienților din România.

De aceea, considerăm necesar să depunem toate eforturile pentru combaterea acestui flagel al lumii moderne și ne exprimăm solidaritatea în acest deziderat comun: lupta împotriva cancerului.

În acest sens, anul trecut am susținut elaborarea și implementarea Planului Național de Control și Combatere a Cancerului (PNCC), prin care, în concordanță cu pilonii principali ai Planului European de Combatere a Cancerului, aduce în prim plan lupta împotriva cancerului pe multiple planuri, prin prevenție, screening, diagnosticare precoce, accesul la servicii medicale și la tratamente inovative, la îngrijirile paliative și creșterea calității vieții după diagnosticul de cancer.

Această zi este un moment important pentru a aduce în prim plan impactul pe care cancerul îl poate avea, atât la nivel individual, al familiei, al comunității, cât la nivelul întregii societăți.

Prin marcarea acestei zile susținem efortul global de reducere a impactului generat de cancer, susținându-i pe cei afectați de această boală și încercând să facem ce ne stă în putință pentru a construi o  lume în care cancerul este înțeles mai bine și poate fi prevenit și tratat tot mai bine.

Despre Societatea Națională de Oncologie Medicală din România (SNOMR)

SNOMR este o organizație non-profit dedicată promovării excelenței în oncologie și susținerii profesioniștilor din domeniu pentru a oferi cea mai bună îngrijire pacienților cu afecțiuni oncologice.

Suntem activ implicați in: educația medicală continuă a tuturor membrilor, susținem studii în domeniul medical prin participarea la programe științifice și de cercetare medicală. Fiind o societate profesională punem deontologia profesională și prestigiul medical pe primul plan și urmărim și sprijinim constant îmbunătățirea condițiilor activității profesioniștilor din oncologia medicală din România.

Contact SNOMR: contact@snomr.ro; www.snomr.ro;

#WorldCancerDay #IamAndIWill #CancerAwareness #CancerSupport #TogetherAgainstCancer

Dă share la acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.