„Comunicarea medic – pacient este un element esențial al actului medical”

Interviu realizat cu Prof. Dr. Ion Bruckner, Preşedintele Societăţii Române de Medicină Internă

În perioada 29 martie - 1 aprilie se desfăşoară la Călimăneşti – Căciulata, Congresul Naţional al Societăţii Române de Medicină Internă, devenit deja o tradiţie pentru medicii internişti.Ce noutăţi aduce această a XVII- a ediţie a Congresului Naţional faţă de manifestările anterioare? Care sunt principalele teme abordate în cadrul evenimentului şi ce personalităţi se reunesc sub egida acestui important congres?
Cum a evoluat evenimentul în ultimii ani?

Societatea Română de Medicină Internă a organizat anual, în ultimii 15 ani, congrese naţionale, având ca obiectiv aducerea în faţa practicienilor interesaţi toate lucrurile noi care apar în medicină şi apar multe, dat fiind că progresul în acest domeniu este foarte rapid. De la an la an, congresul a crescut în audienţă iar în ultimii doi, trei ani a avut peste 1500 de participanţi.

Participă cu conferinţe pe teme de actualitate specialişti români din toate centrele universitare şi din străinătate. De altfel, am avut participare internaţională la toate congresele organizate.

Aţi ales ca temă generală „Certitudini şi controverse în Medicina Internă”. Vă rugăm să ne spuneţi dacă, de-a lungul timpului, aţi întâlnit cazuri controversate în diagnostic şi tratament. ...

Farma Practic, ediția 54 – Poiana Brașov

Provocările cu care se confruntă farmaciștii sunt din ce în ce mai multe, susțin la unison specialiștii. Mai mult, potrivit președintelui Colegiului Farmaciștilor Dâmbovița, profesia de farmacist a avut mult de pierdut în ultimii ani.

Creșterea calității vieții vârstnicilor, în prim plan la Conferința Națională Sarcopenia și fragilitatea vârstnicului - Declinul funcțional musculo-scheletic

Populația României poartă amprenta specifică unui proces de îmbătrânire demografică, arăta Institutul Național de Statistică încă din anul 2014*. Din punctul de vedere al sănătății, procesul de îmbătrânire presupune o serie de caracteristici importante, ce se resfrâng asupra individului. Printre acestea se află fragilitatea, pierderea de masă osoasă (osteopenia) şi musculară (sarcopenia).

Știri | acum 1 săptămână | Citiți articolul

Noi oportunități de carieră la Târgurile de Joburi pentru Personalul Medical

Târgurile de Joburi pentru Personalul Medical își deschid porțile din nou în această primăvară pentru toți cei care activează în domeniul medical și sunt dornici de a face o schimbare în carieră.

Știri | acum 1 săptămână | Citiți articolul

Societatea în întregime trebuie să sprijine medicina românească!

Stăm de vorbă cu doamna Profesor Anca Trifan, despre reuniunile medicale din acest an, fiind recunoscută omniprezența domniei sale la astfel de evenimente. Încercăm să luăm pulsul gastroenterologiei ieșene și românești, să aflăm ce e nou, cum se mișcă lucrurile, ce ne rezervă viitorul.

Interviu | acum 2 săptămâni | Citiți articolul