Peste 1500 de cadre medicale au participat la prima ediție din 2017 a Conferinței Naționale MedDEX București

În perioada 27-28 Ianuarie 2017 Med Solutions Intl Group a organizat prima ediție din 2017 a Conferințelor Medicale Interdisciplinare MedDexla București, cu tema “Managementul și prevenția bolilor în secolul XXI : Necesitatea unei abordări multidiscplinare”, sub coordonarea doamnei Președinte Prof.univ.dr.Sarah Adriana Nica. Evenimentul științific a fost găzduit de Centrul de evenimente Crystal Palace București.Manifestarea a propus o abordare interdisciplinară a temei, prin dezbateri, prezentări științifice și de cazuistică actuală, susținute de către lectori de renume :

Prof. Univ. Dr. Radu Vlădăreanu

Conf. Univ. Dr. Simona Vlădăreanu

Conf. Univ. Dr. Carmen Barbu

Conf. Univ. Dr. Gilda Mologhianu

Conf. Univ. Dr. Daniela Opriș

Conf. Univ. Dr. Carolina Negrei

Conf. Univ. Dr. Daniel Boda

Șef Lucr. Dr. Octav Ginghină

Asist. Univ. Dr. Delia Clănțău

Asist. Univ. Dr. Roxana Nartea

Asist. Univ. Dr. Gavril Gheorghievici

Asist. Univ. Dr. Brîndușa Ilinca Mitoiu

Asist. Univ. Dr. Ioan BulescuConferința a avut un real succes, la eveniment participând peste 1500 de medici de familie, medici specialiști și farmaciști, facilitând astfel comunicarea interdisciplinară între aceștia.

Următoarea ediție a conferinței interdisciplinare MedDEX va avea loc la Iași, în perioada 10-11 Februarie 2017. ...

Știri | acum 3 săptămâni | Citiți articolul

Med Solutions Group vă invită la Conferințele Interdisciplinare MedDEX

Med Solutions Group vă invită la București, pentru prima ediție din 2017 a Conferințelor Interdisciplinare MedDEX, ce se va desfasura in perioada 27-28 ianuarie 2017, la Crystal Palace Ballrooms.

Balneomedcenter - cel mai modern spital privat din Oltenia

Balneomedcenter este cel mai important brand medical privat din Valcea. Brandul medical Balneomedcenter include un spital de 4*, cel mai mare spital privat din zona Olteniei.

SANADOR a realizat primul TAVI transapical cu valvă aortică Jena

București, 10 noiembrie 2016 – În Spitalul SANADOR a avut loc prima implantare percutană a unei valve aortice Jena din România.

Pregătirea farmaciilor şi a profesioniştilor din domeniu pentru pacienţii viitorului şi schimbările din lumea medicală

Pe termen lung, mai precis în următorii 34 de ani, farmaciile şi specialiştii vor fi afectaţi de o scădere drastică a populaţiei, în anul 2050 România va ajunge la un număr de 14 milioane de locuitori, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Subiectul de interes a fost dezbătut și în cadrul simpozionului Farma Practic, ediția 52.

FARMACIA – centru al interdisciplinarității științelor vieții

Interviu realizat de Matei Mărcușanu cu prof. univ. dr. farm. Dumitru Lupuleasa, Președintele Colegiului Farmaciștilor din România

„Obiectivul asistenţei medicale geriatrice este o longevitate activă”

Interviu realizat cu Prof. Dr. Gabriel Ioan Prada, Preşedintele Societatăţii Române de Gerontologie şi Geriatrie, Director Medical al Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan”.

„Dermatologia coexistă cu multiple alte afecţiuni, iar fără multidisciplinaritate nu ar putea să existe în mod special”

Am putea spune că sunt o serie întreagă de noutăţi legate de terapia oncologică în dermatologie. S-a dezvoltat mult în ultimii ani, şi discuţiile vor fi legate de terapiile biologice, terapiile moleculare care sunt revoluţionare mai ales în domeniul melanomului malign.

„Dorința mea este să las în urmă specialiști mai buni decât mine”

Prof. Dr. Emil Mărgineanu, președintele Societății Române de Otorinolaringologie și Chirurgie cervico-facială, ne răspunde în interviul de mai jos la câteva întrebări legate de noutățile acestui eveniment, eveniment ce se va desfășura la Baile Felix, Oradea, între 19-22 octombrie 2016.

O româncă preia conducerea Pfizer în România

Mirela Iordan va prelua funcția de Country Manager Pfizer România, începând cu 1 noiembrie 2016, înlocuindu-l pe Nolan Townsend, care a fost numit Președinte Divizia boli rare pentru regiunea piețelor dezvoltate.

„Pentru îmbunătăţirea managementului bolilor reumatice trebuie în primul rând pus accent pe diagnosticarea precoce, terapia precoce şi controlul strict al bolii”

În perioada 13-15 octombrie, Biblioteca Naţională a României găzduieşte cel de-al XXIII-lea Congres Naţional de Reumatologie şi Musculoskeletal Ultrasound Course, manifestări ştiintifice dedicate medicilor reumatologi români şi nu numai. Despre noutăţile pe care le aduce congresul în acest an, dar şi despre tendinţele din domeniul reumatologiei la nivel internaţional, ne vorbeşte Prof. Dr. Ruxandra Ionescu, Preşedintele Societăţii Române de Reumatologie, Secretar General al Ligii Europene contra Reumatismului (EULAR)

„Chirurgia cardiovasculară se schimbă, nu va mai fi la fel peste zece ani, sau nu va mai semăna din multe puncte de vedere”

În perioada 13-16 octombrie se desfăşoară cel de-al 12-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară şi al 8-lea Simpozion al asistenţilor de chirurgie cardiovasculară, ATI şi circulaţie extracorporeală, manifestare ştiinţifică dedicată specialiştilor cardiovasculari şi nu numai. Despre noutăţile pe care le aduce congresul în acest an, dar şi despre tendinţele din domeniul chirurgiei cardiovasculare, ne vorbeşte Prof. Dr. Vlad Anton Iliescu, Preşedintele Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară.

Cum poate influența stilul de viață apariția sau ținerea sub control a hipertensiunii arteriale

Hipertensiunea este cauza a cel puțin 41% dintre decesele datorate bolilor de inimă, responsabilă pentru aproximativ 9,4 milioane de decese pe an

„O mai bună deschidere către membrii SRO pentru a veni în întâmpinarea nevoilor acestora”

Evenimentul este ca de obicei, de amploare. Vor fi peste 800 oftalmologi şi încă 300 de reprezentanţi de firmă, invitaţi străini şi peste 25 firme de medicamente şi aparatură medicală. Participă oftalmologi din Austria, Germania, Grecia, Franţa, Ungaria, Mexic, Costa Rica, Moldova.

„Este esenţial şi absolut obligatoriu pentru serviciile de radio-imagistică din reţeaua sanitară de stat upgradarea şi redotarea cu aparatură de înaltă performanţă“

Militez pntru o coordonare mai bună a activitaţilor specifice SRIM prin vocea comitetului SRIM, dezvoltarea cooperării şi multiplicarea relaţiilor în diferite domenii ale radio-imagisticii dintre SRIM şi ESR (Societatea Europeană de Radiologie), SRIM –SFR (Societatea Franceză de Radiologie), SRIM-GRD (Societatea Germană de Radiologie, SRIM–RSNA (Societatea de Radiologie Nord Americană), precum şi dintre SRIM şi alte societăţi profesionale medicale din România.