Sumar
Malnutriția- una dintre cele mai mari provocări globale pentru sănătate
Malnutriția este o maladie care se referă la deficiențe sau excese în aportul de nutrienți, dezechilibrul nutrienților esențiali sau utilizarea defectuasă a nutrienților. Termenul de malnutriție se referă atât la…
Aspecte de management al urgențelor ORL pediatrice
Management aspects of pediatric ENT emergencies Abstract: The integrity of the upper respiratory and digestive tracts and the acoustic vestibular apparatus becomes indispensable during chilhood, being necessary at any age…
Anemia feriprivă în practica medicului de familie
În România, în 2019, prevalența anemiei feriprive era de aproximativ 27%. Principalele obiective ale monitorizării anemiei feriprive și promovarea prevenției acesteia sunt următoarele: de a oferi un instrument de evaluare…
Tratamentele personalizate de uz pediatric
Statutul de părinte vine cu o mare responsabilitate, una dintre ele fiind ancorarea foarte bine în realitate și de cunoașterea limitelor. Din dorința și iubirea pe care părintele le are…
Dezvoltarea vizuală în primii ani de viață
Este important să știm ce văd copiii și cum se dezvoltă vederea copiilor în primii ani de viață pentru a ști ce să urmărim și când trebuie să ne îngrijorăm.…
„Abcesul amigdalian și periamigdalian – noțiuni teoretice și conduită terapeutică”
Faringitele acute reprezintă toate infecțiile din sfera faringelui, inclusiv faringo-amigdalite și amigdalitele acute. Marea majoritate a afecțiunilor căilor respiratorii superioare asociază și afectare a faringelui. Vârful de incidența în cazul…
SALIN - O aventură a cunoaşterii pentru sănătate, a realizării unor invenţii - un domeniu al terapiilor naturale.
Pentru cei care au probleme respiratorii, pentru părinţii care au copii cu probleme respiratorii, pentru tot mai mulţi medici de familie sau specialişti, aparatele Salin au intrat într-un normal al…
Sindromul Kallmann - etiopatogenie, consideraţii clinice şi provocările survenite în îngrijirea pacienţilor
Sindromul Kallmann este o condiţie ce se manifestă, în principal, prin hipogonadism hipogonadotrop congenital asociat cu hipo- sau anosmie. Această scădere a funcţiei gonadelor se manifestă în contextul eşecului diferenţierii…
„Probleme de diagnostic și tratament în infecția acută cu Clostridium difficile la copii“
Infecția cu Clostridium difficile este o cauză importantă a sindromului diareic asociat antibioterapiei(1). Această infecție este mai puțin frecventă la copii decât la adulți, dar incidența la copii este în…
Părinții și medicamentele copiilor. Posibile reacții adverse și interacțiuni
Trăim într-o eră în care timpul nu ne mai ajunge. Suntem mereu grăbiți, mereu cu deadline-uri la limită sau depășite. Vedem asta în viețile profesionale, ale noastre și ale pacienților…
Diareea acută la copil
Diareea acută este definită ca o scădere a consistenței și creștere a frecvenței eliminării scaunelor (în general, mai mult de trei pe zi), însoțite sau nu, de febră. Din punct…
Medicația în sarcină și alăptare
Conform datelor actuale există o singură categorie de medicamente care sunt considerate sigure pentru mamă și făt - medicamentele din categoria A. Medicamentele din categoriil B, C, D și X,…